Cukkini rakottas szalámival
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
50 dkg
cukkíni |
31 |
1.5 |
0.4 |
5.3 |
0.8 |
0 |
1 db
padlizsán |
26 |
1.3 |
0.2 |
4.8 |
1.4 |
0 |
25 dkg
makaróni |
376 |
13.1 |
1.8 |
76.8 |
0.5 |
68 |
2 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
2 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
1 dl
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
5 levél
bazsalikom |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
30 dkg
szalámi |
532 |
25.1 |
46.1 |
0.3 |
0 |
150 |
12 dkg
mozzarella sajt |
274 |
14.7 |
22.5 |
2.8 |
0 |
37 |
3 evőkanál
parmezán sajt |
375 |
22.6 |
29.7 |
1.6 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A makarónit forrásban lévő sós vízben nem túl puhára főzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. A padlizsánt megmossuk, meghámozzuk, kockákra vágjuk, megsózzuk, majd 20 percig pihentetjük. A cukkinit megmossuk és felszeleteljük. A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk, a bazsalikomot megmossuk és nem túl apróra vágjuk, a mozzarellát lecsöpögtetjük és felszeleteljük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Az olívaolajat egy kis serpenyőben felforrósítjuk, először a hagymát és a fokhagymát futtatjuk meg benne, beletesszük a cukkinit és a padlizsánkockákat, megdinszteljük, sóval és borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a bazsalikomot is. Egy nagy, zsiradékkal kikent tűzálló tálba rétegesen lerakjuk a makarónit, a zöldséget és a szeletelt szalámit. A tetejét beterítjük mozzarellaszeletekkel és meghintjük parmezánnal. Az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt átsütjük, míg a sajt szépen ráolvad és egy kis színt kap.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)