Kérjük meg a hentest, hogy a bőrös sertéslapockát csontozza ki és hosszirányban bevágva nyissa szeletté. A bőrével lefelé kiterített húslapot sózzuk, borsozzuk meg és dörzsöljük bele a fűszereket, amíg a tölteléket ... tovább
A borjúhúst, a tokaszalonnát és a fűszereket bezöldségelt vízben egy órát abáljuk. Leszűrjük és a lében a májat 20 percig főzzük. Közben két tojást keményre főzünk. A zsemléket megáztatjuk a főzőlében és kicsavarjuk. A ... tovább
A felforrósított libazsíron a félfőre vágott hagymát megpároljuk, majd rádobjuk a csíkokra vágott csirkemájat és nagylángon, hirtelen megsütjük. Közben a zúzott fokhagymával, majorannával és borssal fűszerezzük. Ha kész a ... tovább
A borjúhúst vékony csíkokra vágjuk és az olajban, több részletben, pirosra sütjük. A leszálkázott, darabokra vágott rebarbarát a borban előfőzzük, majd a levével együtt a húsra öntjük, majd a mazsolát és a fűszereket ... tovább
Ez az étel vitello tonnato néven ismert az olasz konyhában, előételként vagy könnyű vacsorának tálaljuk.
Szép, hosszúkás combdarabot válasszunk, majd tegyük fazékba és öntsünk rá annyi vizet, amennyi éppen ellepi. Vegyük ki a ... tovább
Vágjuk falatokra a borjúhúst és tegyük egy nagy fazékba. Adjunk hozzá vizet, sót és borsot ízlés szerint. Fedő alatt főzzük kis lángon, kb. egy fél óra hosszat.
Adhatunk még hozzá némi vizet, ha a leves túl sűrű lett.
Egy ... tovább
A finomra darált borjúhúst a többi hozzávalóval összegyúrjuk, majd ujjnyi kolbászokká formázzuk és nyársra húzzuk. Hideg helyen kicsit pihentetjük és parázs felett, forgatva megsütjük.
salátával tálaljuk ... tovább
A borjúhúst hüvelykujjnyi kockákra vágjuk. A citrom és narancs kicsavart levéből, az olívaolajból, az apróra vágott chiliből, a zsályából és borsból páclevet készítünk. A húsdarabokat és az aszalt gyümölcsöket ... tovább
A vöröshagymát finomra aprítjuk és aranysárgára pirítjuk a zsírban, majd a felkockázott húst fehéredésig pirítjuk rajta. Beletesszük a felkockázott paprikát és paradicsomot, sózzuk, borsozzuk és rászórjuk a pirospaprikát ... tovább
A vajastésztát hagyjuk kiolvadni, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki késfok vastagságúra, szúrjunk belőle kör alakokat pohárral és fektessük kosárkaformába. Előmelegített, 180 fokos sütőben süssük meg 10 perc alatt.
Hagyjuk ... tovább