Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Tojás
(632 db)

Orosz nyelvsaláta

A főtt burgonyát, az almát, a kemény tojást és az uborkát kis kockára vágjuk, a vékony csíkokra vágott nyelvvel összeforgatjuk, majd a szánk íze szerint elkészített tartármártással elkeverjük. Két-három óra hűtés után, ... tovább

Oroszkrémtorta egyszerűen

A tejből, cukorból, a vanília kikapart belsejéből, egy púpozott kanál lisztből és a tojássárgájából főzzünk gőz fölött sűrű krémet. A zselatint oldjuk fel másfél deci vízben, melegítsük forrásig, majd várjuk meg míg ... tovább

Őszibarack burokban sütve

A hámozott, felezett őszibarackbefőttet lecsepegtetjük, majd fahéjjal meghintjük. Vastagon kivajazott tűzálló tálba tesszük, szorosan egymás mellé. A tojásokat 10 deka cukorral, a tejszínnel és a rummal elkeverjük, majd a barackokra ... tovább

Padlizsán cajun rákmártással

A padlizsánt kisujjnyi szeletekre vágjuk és bőven megsózva félretesszük. Késes keverőben a parmezánt, a zsemlemorzsát, a petrezselyemzöldet, a fűszerkeverékkel és kiskanálnyi sóval összedolgozzuk. A keveréket tálcára öntjük. A ... tovább

Padlizsános túrós lepény

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal és csipetnyi sóval, majd egy tojást és kevés vizet hozzáadva rugalmas tésztává gyúrjuk. Fóliába tekerve, hűtőben, egy órát pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A felhevített olajon ... tovább

Palacsinta flódni

A tejet felforraljuk 10 deka cukorral, majd a felét a citromhéjjal elkevert darált mákra, a másik felét a fahéjjal ízesített őrölt dióra öntjük. A lereszelt almát, a megmaradt cukorral és a borral sűrűre főzzük. A palacsintákat ... tovább

Paradicsommártásban sült tojás

Az olajat felhevítjük és aranybarnára pirítjuk benne a finomra vágott hagymát. Közben botmixerrel összezúzzuk a fokhagymát, a bazsalikomot és a paradicsomkonzervet. Ráöntjük a hagymás zsiradékra, sóval, borssal és a chilivel ... tovább

Paradicsomos húskenyér

A lapockát, a kétféle hagymát, a vízben megáztatott zsemlét a húsdarálón kétszer áteresztjük. Belekeverjük a fűszereket és a két tojást. A tepsit a vékonyra vágott szalonnával kibéleljük, majd a húsmasszát belesimítjuk. ... tovább

Párizsi torta

A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót összeszitáljuk. A langyos vajat a cukorral habosra verjük, majd a tojásokat, a tejet és a joghurtot alaposan belekeverjük. Több részletben, beleforgatjuk a lisztes keveréket. ... tovább

Párizsis melegszendvics

A párizsit ledaráljuk, az előzetesen megfőzött tojást apró darabokra vágjuk, hozzákeverjük a tejfölhöz a mustárt és a piros aranyat, megfűszerezzük, majd összeforgatjuk a párizsival és tojással. A kenyeret nem túl vékony ... tovább