A narancsok héját lereszeljük, majd a húsukat kifilézzük és kis darabokra vágjuk. A tojásokat a cukorral és a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mogyorókrémet, a narancsdarabokról lecsöpögő levet és ezzel is ... tovább
A porcukrot keverjük fehéredésig a tojások sárgájával. Adjuk hozzá az olvasztott csokoládét, majd apránként a lisztet. Verjük laza habbá a megmaradt tojásfehérjét és fogassuk bele a csokoládés tésztába. 180 fokon süssük kb ... tovább
A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat és a sót. Ezekkel is habosra keverjük. Beleforgatjuk a sütőporral összeszitált lisztféléket, a darált diót (egy részét, hagyhatjuk nagyobb darabokban) és a kis ... tovább
A tojások sárgáját, a cukorral és a fahéjjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a darált dióval elkevert sütőport. Majd, a kemény habbá vert, tojás fehérjét óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapírral kibéleljük egy kapcsos tortaforma ... tovább
Egy lábasban vizet forralunk és felette, egy tálban, megolvasztjuk a margarint, a csokit és folyamatosan kevergetjük. Kicsit hagyjuk kihűlni, majd 4 tojássárgáját a porcukorral habosítjuk. Hozzáadjuk a csokis masszához, majd a darált ... tovább
A vajat habosra keverjük a tojással és a cukorral. A lisztet összeszitáljuk a sóval és a sütőporral. A mogyorót szárazon megpirítjuk és durvára törjük. A villával összetört banánt és a vaníliakivonatot hozzákeverjük a vajas ... tovább
Mércének a joghurt dobozát használjuk. Szitáljuk össze a lisztet, a sütőport, a sót és a kakaót. Keverjük el az olajjal, a tojással és a joghurttal, majd forgassuk bele a tortadarát. Öntsük kikent-kilisztezett formába és 165 fokra ... tovább
A felhevített zsíron a cukrot és a lisztet megbarnítjuk, a tűzről levéve, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd felöntjük másfél liter vízzel. Az egészben hagyott hagymával és a babérlevéllel csendesen főzzük fél órát. Végül ... tovább
A vajat a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük, majd a réteslisztet és a tejszínt is hozzáadjuk, végül beleforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét. Vajban csak az első oldalát sütjük meg, a szokásosnál ... tovább
A cukkinit reszeljük le almareszelőn, sózzuk meg és forgassuk át. Hagyjuk pihenni, majd 20 perc múlva csavarjuk ki a levét. Keverjük el a liszttel, a tojásokkal, a zúzott fokhagymával, a finomra vágott petrezselyemmel és ízlés szerint ... tovább