Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csokitorta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Kártyaparti , Teaparti, Karácsony, Húsvét, Buli, Csőben sült, Édes, Hideg, Tojás, Gabonafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

Csokitorta
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
12 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
20 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
6 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
13 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
13 dkg étcsokoládé 0 5.8 29.2 62 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

A csokikrém
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
15 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
20 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Csokitorta
A porcukrot keverjük fehéredésig a tojások sárgájával. Adjuk hozzá az olvasztott csokoládét, majd apránként a lisztet. Verjük laza habbá a megmaradt tojásfehérjét és fogassuk bele a csokoládés tésztába. 180 fokon süssük kb 35-40 percig. A kihűlt tortát vágjuk félbe és kenjük meg a krém kb felével. Rakjuk a másik tortalapot a krémes tortalap tetejére és rakjuk hűtőbe egy órára. A maradék krémmel vonjuk be a tortát és díszítsük alkalomhoz illően.


A csokikrém
A vajat keverjük habosra a porcukorral a kakaóporral, csipetnyi sóval és a vanília kikapart belsejével. Verjük kemény habbá, de ne vajjá a tejszínt. Keverjük sima krémmé a vajas masszát és a habot.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)