Csokis-narancsos muffin
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 25 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 20 dkg
mogyorókrém |
536 |
6.5 |
31 |
57 |
0 |
0 |
| 2 db
narancs |
41 |
0.6 |
0.2 |
8.5 |
2.2 |
0 |
| 1 tábla
étcsokoládé |
0 |
5.8 |
29.2 |
62 |
0 |
0 |
| 4 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| 25 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 25 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A narancsok héját lereszeljük, majd a húsukat kifilézzük és kis darabokra vágjuk. A tojásokat a cukorral és a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mogyorókrémet, a narancsdarabokról lecsöpögő levet és ezzel is kikeverjük. Végül beleforgatjuk a lisztet és ha a tészta egynemű, a narancsot és az apróra tördelt csokoládét adjuk hozzá. 180 fokra előmelegített sütőben, a kétharmadig töltött formákat kb. 15 percig sütjük.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)