A húsféléket felkockázzuk, majd a bacont kiolvasztjuk és a zsírján a finomra vágott hagymát megpirítjuk. Hozzákeverjük a csirkét és a sonkát, közben zúzott fokhagymával és a fűszerekkel ízesítjük. Fedő alatt, kis lángon ... tovább
A csirkemelleket lapjában félbe vágjuk, majd két fólia között gyengéden kiverjük. Mindkét oldalát sóval és borssal meghintjük, végül ráterítjük a baconszeleteket. Feltekerjük és ujjnyi karikákra vágjuk. A tekercseket, ... tovább
A mellfiléket vékonyra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd a lisztbe, a felvert tojásba és a reszelt sajtok keverékébe panírozzuk. Egy kerek tortaformát a szalonnával kibélelünk, úgy hogy a széleken túllógjon, a bundázott ... tovább
A megtisztított póréhagymát, a zöldjével együtt fél centis karikára vágjuk. Kevés vízben, melyet sóval és csipetnyi cukorral ízesítünk átforraljuk, de maradjon roppanós. Közben a hozzávalókból besamelt főzünk. A felvert ... tovább
A számomra szimpi zöldséget (karfiol, répa, borsó..., akár vegyesen is), sós vízben puhára főzöm, leszűröm.
1 nagy pohár tejfölbe belekeverek 2 egész tojást. Ezt a zöldségekre teszem. Majd kivajazott tepsibe öntöm, sajtot ... tovább
A csokit apróra törjük.
A többi alapanyagot össze keverjük.
Vizes kézzel gombócokat formáljunk és helyezzük őket sütőpapírra, majd lapítsuk szét a golyókat.
Szórjuk rájuk a csokit( nem kötelező csokit használni, lehet pl.: ... tovább
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjében elkeverjük a porcukrot és laza habbá verjük. Hozzáadjuk a ledarált keksszel, dióval elkevert kakaóport, majd jól összegyúrjuk. A masszát két részre osztjuk és hűtőbe tesszük. Amíg hűl ... tovább
Tíz deka diót megdarálunk és a liszttel, a sütőporral és a sóval összeszitáljuk, majd a vajjal és a tojással gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán 3-5 mm vastagságúra kinyújtjuk és nem túl nagy szíveket ... tovább
A lisztet, a sütőport és a kakaót összeszitáljuk a sóval. A porcukrot, a vaníliás cukrot, a vajat és a tojásokat habosra keverjük. A két elegyet összeforgatjuk és annyi tejet adjunk hozzá, hogy lágy masszát kapjunk.
Muffin ... tovább
Az étcsokoládét, kis időre, tegyük mélyhűtőbe, majd reszeljük le. Keverjük össze a megdarált keksszel, a mogyorókrémmel és a tojásfehérjével, gyúrjuk egynemű masszává. Formáljunk belőle diónyi golyókat és ezeket, tetszés ... tovább