Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Íz és hőfok:

Meleg
(2169 db)

Köles dödölle

A jól megmosott köleskását 1,5 liter forró, sós vízben folytonos keverés közben, nehogy megégjen, olyan sűrűre főzzük, hogy a főzőkanál megálljon benne. Galuskákat szaggatunk belőle és egy lapos tálra rakjuk, hogy kissé ... tovább

Köleskása

A kölest főzzük meg térfogatának kétszeresét kitevő vízben, ha a vizet felitta öntsük le a mézel, a tejjel és keverjük bele a darabolt aszalványokat, hagyjuk állni 15 percet, ha túl sűrű lenne hígítsuk meleg tejjel. Melegen ... tovább

Köleskása borjúval és zöldségekkel

Erős tűzön felhevítjük a finomra vágott szalonnát, majd átpirítjuk rajta a az apróra vágott hagymát, a kis kockára vágott húst és a finomra aprított zöldségeket. Egy órát pároljuk, mindig, csak kevés vizet adva hozzá. ... tovább

Koleszos bableves kolbásszal

Az olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd átsütjük rajta a felkarikázott kolbászt. Hozzáadjuk a zöldségeket és a zúzott fokhagymát. Pár percig sütjük, majd felengedjük másfél liter vízzel. Dobjuk hozzá a ... tovább

Kolozsvári töltött káposzta

A szalonnából négy, bőrös szeletet levágunk, majd keresztben, centis távolságokra a bőrig bevagdossuk és félretesszük. A többi szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük. A finomra metélt hagymát a szalonna zsiradékán ... tovább

Kolozsvári, medvehagymás tészta

A felforrósított olajon az apró kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük. Megpároljuk rajta a finomra metélt vöröshagymát. Közben a tésztát előírás szerint megfőzzük. A hagymás szalonnára öntjük a tejszínt, belekeverjük ... tovább

Konfitált harcsa

A fűszereket gézlapba kötjük és az olajba dobjuk. Melegítsük fel 80 fokosra és helyezzük bele az előzetesen besózott harcsafiléket. A halszeletek vastagságától függően 15-20 perc alatt elkészül. Lecsepegtetve, párolt ... tovább

Konfitált kacsazúza

A megtisztított zúzát keverjük el a borral, a zúzott fokhagymával, a kakukkfűvel, a mustárporral, a sóval és a borssal. Hagyjuk hűtőben állni 3 órát. Süssük át kevés zsírban, éppen csak fehéredésig, majd öntsük fel a többi ... tovább

Konfitált sertéscsülök

A csülköt lebőrözzük és kicsontozzuk. A húst a porrá tört fűszerekkel megszórjuk és jól belemasszírozzuk. Szorosan alufóliába tekerjük, majd egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. Másnap, fóliástól, kevés zsírban körbe ... tovább

Korhely halleves

A harcsa és a pontyfilét kockára vágjuk és besózva állni hagyjuk. A keszeget másfél liter sós vízben főzni kezdjük és fél órát lobogva forraljuk. Közben, az olajban, a csíkokra vágott zöldségeket és a félfőre vágott ... tovább