Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kolbászos, csilis bableves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Koleszban főztük, Főétel előtt, Buli, Főtt, Sós, Meleg, Csípős, Húsfélék, Zöldség, Hüvelyesek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 doboz chilis babkonzerv 0 ? ? ? ? ?
20 dkg leveszöldség ? ? ? ? ? ?
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
20 dkg füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
ízlés szerint chilipor 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fehérborecet ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kis kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, átpároljuk rajta a finomra vágott hagymaféléket, majd az apróra metélt leveszöldséget. A vékonyra szelt kolbásszal és a liszttel lepirítjuk, majd kellő mennyiségű vízzel felöntjük. A leöblített babkonzervet hozzáadva, puhára főzzük. Közben fűszerezzük. Tálaláskor kevés ecettel ízesíthetjük.
Friss kenyérrel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)