Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Íz és hőfok:

Meleg
(2169 db)

Görög gyümölcsleves fehérborral

A narancsot meghámozzuk, majd kifilézzük és a többi gyümölccsel együtt kockára vágjuk. A narancs kicsöpögött levét, a bort, a vaníliás cukrot, a mézet és fél liter vizet a tejszínnel összeturmixoljuk. A gyümölcsökre öntjük ... tovább

Görög lencseleves (Soupa fakés)

A lencsét két órára beáztatom. A paradicsomot forró vízbe mártom és a héját lehúzom, majd felaprítom, a hagymát apróra vágom. A lencsét leszűröm és egy fazékban hideg vízben felteszem főni. Mikor felforrt, hozzáadom a ... tovább

Görög pacalleves

A megtisztított pacalt és a báránycsülköket tegyük fel főni bő vízben. Ha felforrt a víz, öntsük le és cseréljük frissre. Egy órányi főzés után adjuk hozzá a gézbe tekert, félbevágott fokhagymafejet és sózzuk meg. 2-3 óra ... tovább

Görög paradicsomos burgonya

A felhevített olajban pároljuk meg a finomra vágott hagymát és fokhagymát, majd adjuk hozzá a villával összetört paradicsomokat és a vékony karikára vágott burgonyát. Ízesítsük sóval, borssal. Kevergetve pároljuk a burgonya ... tovább

Görög rakott burgonya

A csirkecombot kifilézzük, majd a citrom lereszelt hájával, a kicsavart levével, az oregánóval, a sóval, a borssal és a 2 evőkanál olajjal elkeverjük. Fél órát pácoljuk. Forró serpenyőbe dobjuk és többször átkeverve, ... tovább

Görög töltött paprika

A paradicsomokból vágjunk 8 nagy karikát, a többit vágjuk kockára. A mozzarella felét is kockázzuk fel. A húst ledaráljuk és összekeverjük az előzőleg hideg vízben megáztatott, majd alaposan kicsavart zsemlével, a fűszerekkel, a ... tovább

Görögös pulykasteak

A pulykamellet vágjuk szeletekre, majd kenjük be a borssal, kakukkfűvel, bazsalikommal és zúzott fokhagymával elkevert olajjal. Hagyjuk állni egy fél órát. Majd felforrósított serpenyőben mindkét oldalát süssük pirosra. ... tovább

Gőzgombóc

Az élesztőt a langyos, cukros tejben futtassuk fel. A lisztet tegyük egy nagy tálba vagy kenyérsütőbe és öntsük hozzá az élesztőt és a sót. Dolgozzuk ki jól a tésztát. Ha túl keménynek látjuk egy kevés tejföllel segíthetünk. ... tovább

Gőzölt harcsa borsabayonnal

A harcsafilét szeletekre vágjuk és besózzuk. Amíg áll, a vörös- és fokhagymát apróra vágjuk. Egy edénybe, melyre gőzölőrácsot tudunk tenni, beleöntjük a bort, egy deci vizet, majd hozzáadjuk a borsot, a kakukkfüvet és a ... tovább

Gőzölt lazac

A lazacfilét kiszálkázzuk, lebőrözzük és kisujjnyi csíkokra vágjuk. A lime héját és a gyömbért lereszeljük, belecsavarjuk a lime levét, hozzáadjuk a finomra vágott chilit és az olívaolajjal elkeverjük. A halcsíkokat sózzuk, ... tovább