A két zsenge tököt félbevágjuk és a magjaikat kikaparjuk, az aljukat egyenesre vágjuk, hogy ne billenjenek el. Az olaj felét felhevítjük, majd átpároljuk rajta a finomra vágott hagymát, ráöntjük a paradicsom sűrítményt és ... tovább
A beáztatott babot friss, sós vízben puhára főzzük. Közben a keményre főtt tojásokat megtisztítjuk és apró kockára vágjuk. A libazsíron aranybarnára pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. A babot lecsöpögtetve botmixerrel ... tovább
Az előző este beáztatott babot, a babérlevelekkel, sóval, borssal és két gerezd egészben hagyott fokhagymával, puhára főzzük. Lecsepegtetjük, majd a babért és a borsot kidobjuk. A hozzávalókat apróra vágjuk, majd botmixerrel vagy ... tovább
Az apróra kockázott bacont a felhevített olajon szárazra sütjük, majd szűrőkanállal kiszedve félre tesszük. A zsiradékon a finomra vágott hagymát megpirítjuk és a felkockázott cukkínit átpároljuk benne. A zúzott fokhagymával, a ... tovább
A bacont serpenyőben ropogósra sütjük és falatnyira feldaraboljuk. A kenyérszeleteket pirítóban megsütjük, majd pogácsaszaggatóval köröket vágunk belőlük. Narancslekvárral megkenjük, bacont fektetünk a tetejére és a reszelt ... tovább
A kétféle túrót áttörjük a mustárral és a borssal, óvatosan sózzuk, mert a juhtúró és a bacon is sós. Összeforgatjuk az apróra vágott baconnal és lilahagymával. Tegyük hűtőbe két órára, hogy az ízek ... tovább
A húsféléket 25 percig abáljuk, majd a májat és a szalonnát centis kockára vágjuk. A tüdőt és a bőrt ledaráljuk. A zsíron az apró kockára vágott hagymát megpirítjuk. A langyos hozzávalókat, a fűszerekkel ízesítve, ... tovább
A tésztát a recept leírása szerint, de szív alakú formában készítsük el. Közben a cukrot és a tojássárgáját keverjük habosra, majd hozzáadva a fahéjat, a sót és a ricottát keverjük könnyű krémmé. Simítsuk a formából ... tovább
A behűtött banánokat és a kakaóport villával törjük krémmé, majd keverjük bele az áfonyát. Osszuk poharakba, a tetejét díszítsük tejszínhabrózsával és pár szem áfonyával. ... tovább
A tojássárgáját, a cukrot, a kakaót és a sütőport habosra keverjük. Ezután a kemény habbá vert tojásfehérjét, a lazán belekeverjük. Sütőpapírt fektetünk egy tepsibe és rásimítjuk a tésztát, majd előmelegített sütőben, ... tovább