A meghámozott és kicsumázott almákat lereszeljük, majd a darált marhahússal, a tojással és sóval összegyúrjuk. Ujjnyi kolbászokat formázunk a húsmasszából és a felforrósított olajban pirosra sütjük. A megmaradt olajba ... tovább
A felszeletelt pulykamellet megsózzuk és megborsozzuk. A felforrósított olajban, mindkét oldalát, egy-két perc alatt átsütjük. A félbevágott, kicsumázott almát felszeleteljük és a pulykamellel rétegezve tepsibe tesszük. ... tovább
A megmosott céklát gyengén megsózzuk, majd alufóliába tekerjük. 175 fokos sütőben egy órát sütjük. Ha kihűlt megtisztítjuk és kockára vágjuk. Rákarikázzuk az újhagymát a zöldjével együtt. A kicsumázott, de hámozatlan ... tovább
A halfilét sózzuk, borsozzuk és a citromlével megcsepegtetve állni hagyjuk. A felforrósított vajon a szálasra vágott hagymát megpároljuk, közben sózzuk és rászórva a cukrot megkaramellizáljuk, de ne hagyjuk nagyon megbarnulni. ... tovább
A fél órára beáztatott lencsét, puhára főzzük a babérlevéllel, sóval, borssal és reszelt citromhéjjal ízesített vízben. Lecsepegtetve, hűlni hagyjuk. Az almát és a megtisztított hagymát lereszeljük, majd kevés sóval a citrom ... tovább
A káposztát legyaluljuk, majd besózva állni hagyjuk. Közben, az alma kivételével, öntetté keverjük a hozzávalókat. A az almát, héjastól, a kicsavart káposztához reszeljük és az öntettel összeforgatjuk. Ne hagyjuk állni, mert ... tovább
Mártsuk forrásban lévő vízbe a csokor metélőhagymát, vegyük ki, majd folyó hideg vízben hűtsük ki, és csöpögtessük le. Mossuk meg az almákat, vágjuk fel vékony szeletekre, és csöpögtessünk rá citromlevet, hogy ne ... tovább
A vékony csíkokra vágott füstöltszalonnával megtűzdeljük a fácánok mellét és combját. A szegfűszeget az almákba szurkáljuk. A fácánok hasüregét besózzuk és megborsozzuk, majd egy rozmaringágacskát és két almát dugunk ... tovább
Összeszitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót. Az aludttejet és tojást hozzáadva könnyű tésztává dagasztjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és a tetejét vizes kézzel átsimítjuk, majd lenmaggal meghintjük. 200 fokra ... tovább
4 alufólialapot kiterítünk a lazacfiléket sózzuk, borsozzuk és ráterítjük az olívaolajjal megcsepegtetett lapra. Rákarikázzuk a hagymát és a paradicsomot, ezeket is sózzuk, borsozzuk, majd megkoronázzuk a sós vízben blansírozott ... tovább