Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Almás, sajtos pulykamell

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Karácsony, Rakott, Csőben sült, Édes, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek, Gyümölcsök, Kímélő, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg ementáli sajt 267 27.8 16.3 1.9 0 38
10 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
2 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
60 dkg pulykamell 106 24.1 9.5 1 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felszeletelt pulykamellet megsózzuk és megborsozzuk. A felforrósított olajban, mindkét oldalát, egy-két perc alatt átsütjük. A félbevágott, kicsumázott almát felszeleteljük és a pulykamellel rétegezve tepsibe tesszük. Ráöntjük, a kakukkfűvel és zúzott fokhagymával elkevert joghurtot. Alufóliával szorosan lefedjük a tepsit és 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Fél óra párolás után a fóliát levesszük és a hús tetejére szórjuk a megreszelt sajtokat. Bő negyed óra alatt aranybarnára sütjük.
Burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)