Almás, sajtos pulykamell (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Pulykából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Karácsony, Rakott, Csőben sült, Édes, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek, Gyümölcsök, Kímélő, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A felszeletelt pulykamellet megsózzuk és megborsozzuk. A felforrósított olajban, mindkét oldalát, egy-két perc alatt átsütjük. A félbevágott, kicsumázott almát felszeleteljük és a pulykamellel rétegezve tepsibe tesszük. Ráöntjük, a kakukkfűvel és zúzott fokhagymával elkevert joghurtot. Alufóliával szorosan lefedjük a tepsit és 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Fél óra párolás után a fóliát levesszük és a hús tetejére szórjuk a megreszelt sajtokat. Bő negyed óra alatt aranybarnára sütjük. Burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||