Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Íz és hőfok:

Sós
(2659 db)

Sárgadinnye füstölt sonkával

A sárgadinnyéket kívül megmossuk, lecsepegtetjük, félbevágjuk, magjait eltávolítjuk,majd gerezdekre szeljük A dinnyehúst a héjtól elválasztjuk, de a helyén hagyjuk. Kicsit megborsozzuk és ráterítjük a papírvékonyra szelt, ... tovább

Sárgadinnye saláta paradicsommal

A sárgadinnyét kimagozzuk, majd a húsát, kis kockára vágjuk. A félbevágott paradicsomok magos belsejét kikaparjuk, a megmaradt rész apróra daraboljuk. A lilahagymát és a zöldfűszereket finomra metéljük. A citrom héját ... tovább

Sárgarépa aranyburokban

A megtisztított répát vékony szeletekre, a hagymát finomra vágjuk. A felforrósított olaj-vaj keverékre dobjuk a répát és a hagymát és kevergetve, kis lángon roppanósra pároljuk. Megfűszerezzük, beletesszük a mézet és a cukrot. ... tovább

Sárgarépapüré

A sárgarépát megtisztítjuk és felkarikázzuk. A narancsot jó alaposan megmossuk és sárga héját vékonyan lehámozzuk. Felcsíkozva kevés vízben fűzzük puhára, majd szűrjük le. A vajon a répát pirítsuk meg, majd a narancsok ... tovább

Sárgarépás quinoa

A félkarikára vágott répát sós, borsos, a lime levével és lereszelt héjával ízesített vízben, roppanósra főzzük. A répát lecsepegtetjük és félre tesszük. A levét két pohárnyira egészítjük ki. A lemosott quinoát a ... tovább

Sárgarépás zellersaláta

A zellert és a sárgarépát meghámozzuk, majd külön-külön lereszeljük, a zellert elkeverjük a citrom levével és fél óráig állni hagyjuk. A zöldjével együtt karikára vágott újhagymát, a répát és a zellert összekeverjük és ... tovább

Savanyított gyömbér

A gyömbért meghámozzuk és vékonyra szeleteljük. Tálra tesszük és megszórjuk a sóval, jól átforgatjuk. Néhányszor átkeverve, egy órát, hagyjuk állni. Jól lecsepegtetjük, sőt papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet, majd ... tovább

Savanyított kerekrépa

Olyan hordóban készítsük, melyhez a rendelkezésünkre áll, egy, a belsejébe férő fafedő. A megtisztított répát szeleteljük vékonyra, majd rakosgassuk a hordóba. Taposni nem kell, de azért kézzel nyomkodjuk le erősen. Arasznyi ... tovább

Savanyú becsinált leves

A kockára vágott sertéscombot a felhevített olajon fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a kis darabokra metélt zöldségeket és átpirítjuk. Felöntjük bő liternyi vízzel és sózva, borsozva puhára főzzük. A lángot eloltva, ... tovább

Savanyú káposztával töltött palacsinta

A kétféle szalonnát felkockázzuk. A szalonna zsírját kisütjük, a pörcöt kivesszük és félretesszük. A zsíron megpirítjuk a bacont. Hozzákeverjük a fűszereket és az ízlés szerint kimosott káposztát, A káposztát, néhány ... tovább