Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Íz és hőfok:

Sós
(2659 db)

Rákpörkölt

A rák súlya tisztítva értendő. Csak az élő állatokat használjuk fel. A kifejtett rákhúst diónyira daraboljuk. kockákra daraboljuk. Egy serpenyőben, egy kanálnyi kivételével felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a rákhúst. Óvatosan ... tovább

Ráksaláta ananásszal

Tegyük a koktélrákot egy szűrőedénybe, öblítsük le hideg vízzel, és csepegtessük le. Ha még fagyos, addig csorgassuk rá a hideg vizet, míg fel nem enged, majd fél percig lógassuk, szitában, forrásban lévő vízbe. Tegyük egy ... tovább

Ranch mártás

A metélőhagymát és a petrezselymet finomra aprítjuk. A többi hozzávalóval elkeverjük, végül citromlét csepegtetve hozzá beállítjuk az ízét. Hamburger szószként, rudakra vágott zöldségekhez vagy sült csirkeszárnyhoz ... tovább

Ranchero reggeli

A serpenyőben pár csepp olajat hevítünk és beleteszünk egy tortillát, ráterítünk egy szelet sajtot, majd befedjük egy másik szelet tortillával. Mindkét oldalát barnára sütjük és meleg tányérra tesszük. Két tojásonként ... tovább

Ranchero szósz

A felforrósított olajban barnára sütjük a paradicsompürét, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és megsózzuk. Jól átpároljuk, hozzáadjuk a kimagozott és kockára vágott zöld chilit, ezzel is pároljuk pár percet, majd ... tovább

Rántott csirkecomb

A csirke alsócombokat jól megmossuk és leszárítgatjuk. Ha nem szeretjük, a bőrét húzzuk le. Sózzuk meg, hagyjuk állni kis ideig, majd töröljük szárazra. Először lisztben, utána kevés sóval felvert tojásban, végül ... tovább

Rántott galamb kreol módra

A galambok mellhúsát vágjuk le a csontról, ezt használjuk fel. A többi részt tegyük mélyhűtőbe, kitűnő leves készülhet belőle. A melleket áztassuk sós tejbe két órára. A tejfölbe keverjünk bele egy evőkanál fűszerkeveréket ... tovább

Rántott hagyma salátaágyon

A fokhagymát összezúzzuk és az olajba keverjük. A magokat szárazon megpirítjuk, majd félretesszük. A hagymát megtisztítjuk, keresztben fél centi vastag szeletekre vágjuk és gyengén besózzuk. A megmosott salátaféléket ... tovább

Rántott kelgombóc kolbásszal töltve

A kelkáposztát csíkokra vágjuk és a köménymaggal, fokhagymával ízesített vízben puhára főzzük. Lecsepegtetve félre tesszük. A káposztából két evőkanálnyit kendőbe teszünk és kicsavarjuk, majd a közepébe ujjnyi vastagra ... tovább

Rántott padlizsán

A padlizsánokat keresztben, centis szeletekre vágjuk és besózzuk. Fél óra állás után letörölgetjük, majd a szokásos módon lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk. Középforró olajban, mindkét oldalát pirosra ... tovább