A hekkből a szálkákat távolítsuk el. A citrom héját reszeljük le és keverjük össze a zsemlemorzsával. A levét csavarjuk ki, reszeljük bele a fokhagymát, majd a sózott borsozott hekkfiléket forgassuk bele. Néhányszor átmozgatva, ... tovább
A friss homár farokrészét, 3 centis darabokra szeleteljük, majd a törzsét hosszában kettévágjuk, az ikráját és a törzséből kivett velőt a fele vajjal összeturmixoljuk és félretesszük. A zöldségeket apróra vágjuk, az olajon ... tovább
A kétujjnyi darabokra vágott süllőfilét sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalára egy-egy zsályalevelet fektetve a baconba tekerjük. Grillrácson pirosra sütjük, de vigyázzunk ne szárítsuk ki.
Zöldsalátával tálaljuk. ... tovább
A hagymát, a fokhagymát, a paprikát és a szárzellert apró kockára vágjuk. A kolbászt vékonyra szeleteljük.
A paradicsomot lecsepegtetjük és ezt is felkockázzuk. Az olaj felét felforrósítjuk, ebben a garnélát átforgatjuk és 2 ... tovább
A kagylókat tisztítsuk meg, majd szétnyitva, vegyük ki a kagylóhúst, a többi részét dobjuk el. A legszebb kagylóhéjakba hármasával tegyük bele a kagylót. A zsemlemorzsát, a finomra vágott petrezselymet, a zúzott fokhagymát és az ... tovább
A hozzávalók mennyiségét apró kockára vágva kell érteni. A kagylókat megsikáljuk, a szakállkájukat kitépjük és a nyitottakat kidobjuk. Vastagfalú, lefedhető serpenyőben fél deci vizet felforralunk. A kagylót beleszórjuk, majd ... tovább
A felhevített olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát, sárgarépát és zellert. Ha a zöldség összeesett, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a citrom lereszelt héját, a finomra vágott bazsalikomot, belekeverjük a ... tovább
Az olajban megpároljuk a finomra metélt vörös és fokhagymát. Beledobjuk az ízlésünk szerint magmentesített és kis darabokra vagdalt chilit és nagy lángon átsütjük, amíg a rák rózsaszínűvé válik. Felöntjük a borral és a ... tovább
A csukát megtisztítjuk és kifilézzük, a fejéből, csontjából, az egyik fej hagymából, a paprikából, a paradicsomból és egy gerezd fokhagymából, liternyi vízzel alaplevet főzünk. A végén áttörjük és leszűrjük. A szalonnát ... tovább