Az egész procedúra előtt a kemencében tüzet rakunk, mire eljön a sütés ideje készen álljon. Közben lehet készíteni a pizzát.
Az élesztőt 150ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc). A lisztet és a sót ... tovább
A lisztet összeszitáljuk a sóval és elmorzsoljuk a zsiradékokkal. Közben a cukros, meglangyosított tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tejfölt, az élesztős tejet és a két tojássárgáját jól elkeverjük és a morzsás keverékhez ... tovább
A póréhagyma fehér részét uborkagyalun legyaluljuk. A busaszeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és meghintjük halfűszerrel. Egy tepsit kikenünk olajjal és a busafiléket belefektetjük, a felső oldalukat vékonyan megkenjük ... tovább
A báránycombot lehártyázzuk, majd az olaj felével bekenjük, 3 gerezd zúzott fokhagymából és a fűszerkeverék nagyrészéből, sóból és borsból kevert masszával bekenjük. Hagyjuk állni egy éjszakát. Másnap a sütőzacskóba ... tovább
A fűszerkeveréket, a fokhagymát és az olajat mozsárba tesszük. A sóval és borssal megszórjuk, majd péppé törjük. A csirkecombokba dörzsöljük a fűszerkeveréket. Tepsibe helyezzük, majd a bort aláöntjük. Fóliával lefedve fél ... tovább
Egy deci langyos vízben keverjük el a cukrot és az elmorzsolt élesztőt, majd kanálnyi liszttel elkeverve futtassuk fel. Gyúrjuk össze a maradék liszttel, sóval és pihentessük húsz percig. Dagasszuk bele az olajat és a ... tovább
A tejből 2 decit meglangyosítunk, majd kiskanálnyi cukorral és liszttel felfuttatjuk benne az élesztőt. Ha felfutott hozzágyúrjuk a többi lisztet, a tejet, a sót és a többi lisztet, sima, rugalmas tésztát kapunk. Langyos helyen a ... tovább
A lisztet szitáljuk össze a sütőporral. A tojásokat keverjük habosra a vajjal és a cukorral, végül dolgozzuk bele a lisztet. Ízlésünk szerint keverjünk, a masszába, darabokra vagdalt aszalt gyümölcsöt, mazsolát, birsalmasajtot, ... tovább
A megtisztított pontyot kifilézzük, majd sűrűn beirdaljuk. A pontyfilét kb. 5 cm széles szeletekre daraboljuk. Ezután a füstölt szalonnából vágott vékony csíkokkal megtűzdeljük, majd besózzuk, és állni hagyjuk. Ezután a tűzdelt ... tovább
A jól megmosott burgonyát sós, babérlevéllel ízesített vízben főzzünk puhára, majd hámozás után vágjunk fél centis szeletekre. Közben sós vízben főzzünk keményre 4 tojást, melyeket és a kolbászt vékonyan szeleteljünk fel . ... tovább