Az olajban átsütjük a felszeletelt kolbászt és kockára vágott sonkát, majd hozzáadjuk a felkarikázott zöldségeket és ezekkel is összepirítjuk. Felöntjük liternyi vízzel, beleszórjuk, a kissé rövidebbre vágott káposztát és a ... tovább
Vastag falú serpenyőben átsütjük a kockára vágott bacont, majd megpároljuk rajta a félfőre vágott hagymát. Hozzáadjuk a leöblített babot, a ketchupot, a bort és a fűszereket (a borókabogyót zúzva). Lefedjük és egészen kis ... tovább
A hagymát finomra, a bacont kis kockára vágjuk. A sertéshúst ceruzányi csíkokra metéljük. A bacont zsírjára sütjük és a pörcöt kiszedjük. A hagymát megpirítjuk a zsiradékon, majd a húst hozzáadva aranybarnára sütjük. ... tovább
A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát zsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott sertéshúst, fehéredésig sütjük, rádobjuk az apróra vágott paprikát, a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk. Rövid lében pároljuk, vizet ... tovább
A felhevített olajon a finomra metélt hagymát átpirítjuk. Rádobjuk a kockára vágott húst és nagy lángon aranybarnára sütjük. Kevés vizet aláöntve, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Végül zsírjára sütjük. Hozzáadjuk ... tovább
Az apróra vágott füstölt szalonnát zsírjára sütjük, majd a finomra vágott hagymát megpároljuk rajta. Hozzáadjuk a kis kockára darabolt paprikát és a fűszereket. Ha a paprika összeesett, rádobjuk a darabolt paradicsomot, ... tovább
A babot bő vízben egy éjszakát áztatjuk. Majd friss vízben sóval, borssal, babérral és szemes borssal ízesítve, majdnem puhára főzzük. A vékonyra szeletelt kolozsvári szalonnát zsírjára sütjük Belekeverjük a finomra vágott ... tovább
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és kevés olajban megfuttatjuk. Rászórjuk a finomra vágott hagymát, és az egészet aranybarnára pirítjuk. Ezen a hagymás szalonnán pároljuk meg a felaprított zöldségeket, és ha már félpuhák, ... tovább
Az apróra vágott szalonnát a felhevített bográcsban zsírjára sütjük, majd a félfőre vágott hagymát üvegesre pároljuk benne, rádobjuk a kisebb kockára vágott szarvashúst, lehetőleg, bőnyésebb darabot válasszunk. Saját ... tovább
A tyúkból és a zöldségekből a szokásos módon levest főzünk. amikor a tyúk megpuhult kivesszük a levesből és hűlni hagyjuk. A hagymát kidobjuk, a zöldségeket kis kockára vágjuk. Kevés levesben a szőlőt és a mazsolát ... tovább