Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Elkészítési mód:

Sütés nélkül
(384 db)

Szalámis-tojásos magos bagett

A baguetteket keresztben, majd lapjában félbe vágjuk. Az alsó részt vajjal megkenjük, ráterítjük a szalámiszeleteket és a felkarikázott keménytojást. A paprikalekvárt és a remuládot elkeverjük, majd eloszlatjuk a szendvicseken. ... tovább

Szardellás sajtkrém

A hozzávalókat botmixer poharába öntjük és habosra keverjük. Behűtjük és 2-3 órát érleljük. Ezt a meglehetősen sós kencét répa, karalábé vagy zellerszár rudakkal, keksszel vagy vajas pirítóssal tálaljuk. Bor vagy ... tovább

Szardíniás szendvics

A szardínia olaját leöntjük. A halhúst a finomra vágott főtt tojással, hagymával és a fűszerekkel krémesre keverjük. A megpirított kenyérszeletekre kenve tálaljuk. Paradicsom és citromgerezdeket adunk mellé. ... tovább

Szardíniás zöldsaláta ribizlivel

A szardínia olaját, az olívaolajat a citrom kicsavart levével és a mustárral habosra keverjük, közben sóval, borssal ízesítjük. A darabokra tördelt halhúst, a salátamixet és a ribizlit beleforgatjuk. Közvetlenül tálalás előtt ... tovább

Szashimi

A jégcsapretket almareszelőn lereszeljük és a tányérokon elterítjük. Mellékanalazzuk a gyümbért és a tetejére remdezzük, a hajszálvékonyra szeletelt halat. A szósz összetevőit elkeverjük és külön tálkában kínáljuk hozzá. ... tovább

Szecsuáni kínai kel saláta

A kínai kelt gondosan megmossuk, a levelek között lehet lakó és föld, majd vékony csíkokra vágjuk. A póré fehér részét vékonyra karikázzuk. Az olajat felhevítjük és az ujjnyi gyömbérdarabot lerezelve, a fokhagymát és chilit, ... tovább

Szedres kókuszkrém

A kókusztejet a vaníliakivonattal és a cukorral felforraljuk. A zselatint beáztatjuk, majd kinyomkodva a kókusztejhez adjuk. Belekeverjük a tejfölt és óvatosan hozzáforgatjuk a szedret. Kelyhekbe kanalazzuk és hűtőben megdermesztjük. ... tovább

Szedres semmifredo

A tojásokat szétválasztom, majd a sárgáját a cukorral elkeverve, gőz felett besűrítem. A kihűlt masszát, a citromlével és sóval kemény habbá vert tojásfehérjével, a szintén kemény habbá vert tejszínnel és a mélyhűtött ... tovább

Szicíliai fejes saláta

A narancsot hámozzuk meg, úgyhogy a hártyás részét is vágjuk le, majd a belső hártyák közül vágjuk ki a gyümölcs húsát, a lecsöpögő levet fogjuk fel. A salátát mossuk meg és szárítsuk le. Vágjuk laskára. Az olajat, a ... tovább

Szines paprikasaláta

A kaliforniai paprikából zöld vagy sárga színűt válasszunk. A zöldségeket vágjuk kockára. Az olajból, a borecetből, só és bors hozzáadásával keverjünk öntetet, majd forgassuk bele a zöldségeket és a finomra vágott ... tovább