A zsíron átsütjük a félfőre vágott hagymát, majd hozzákeverjük a felkockázott őzhúst. Nagy lángon átsütjük, majd csendes tűzön, fedő alatt, párolni kezdjük. Amikor félpuha, belekeverjük a fűszereket és a felkockázott ... tovább
A megmosott őzlapockát kockára vágjuk. A szalonnát és a vöröshagymát apró kockára vágjuk.
A szalonnát kisütjük, zsírján megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk az őzhúst és zsírjára pirítjuk. Belekeverjük a ... tovább
A kis kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a pörcöt kivesszük és félretesszük. A zsiradékon félpuhára pároljuk az apróra vágott zöldségeket és hagyjuk langyosra hűlni. A húst vékonyra szeleteljük, mindkét ... tovább
Serpenyőben megmelegítjük az olajat, majd a félkarikára vágott hagymát megpirítjuk benne. A pirítás végén hozzáadjuk, a finomra vágott, fokhagymát. A kis kockára vagdalt pulyka felsőcombot rádobjuk és néha átkeverve, ... tovább
A felforrósított olajon süssük pirosra a bacont, majd süssük át rajta, a sóval, borssal ízesített lisztben megforgatott marhahúskockákat. Ha jól megpirult keverjük bele a felkockázott hagymát, gombát és zellert. Ha, a hagyma, ... tovább
Egy nagy jénai tálat kenjünk ki vajjal . A csirkét daraboljuk fel és fűszerezzük sóval, borssal, valamint
szerecsendió-virággal. A megtisztított és feldarabolt zsenge zöldség harmadát terítsük a tálba, ízlés szerint sózzuk meg, ... tovább
A kivert karajt sóval, borssal és fátyolnyi liszttel meghintjük. Az olajban kissé elősütjük. A zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk. A sütőzsiradékot tepsibe öntjük és a zöldségeket beleszórjuk. Ezeket is sózzuk, ... tovább
A csirkecombot bőrözzük le és filézzük ki, majd vágjuk kockára. A bőrből és a csontból, ha időnk engedi, főzzünk alaplevet. A felforrósított olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát és a lereszelt vagy apróra metélt ... tovább
Ideális recept a maradék húsleves felhasználására. A rizst az olajon fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük a kétszeres térfogatának megfelelő húslevessel. Felforraljuk, majd kis lángon tíz percig főzzük, végül a lángot eloltva, ... tovább