A füstölt szalonnát szeletekre vágjuk, bőréig bevagdaljuk és taréjukra sütjük. A zsírján megpirítjuk a hagymát, a fokhagymát, és hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst. Fehéredésig sütjük. Rádobjuk a csíkokra vágott ... tovább
2 evőkanál felhevített olajban a finomra vágott hagymát megpirítjuk, majd a gombát hasonlóra darabolva, rövid lére sütjük rajta. Végül a zúzott fokhagymát, 5 apróra darabolt főtt tojást, valamint a fűszereket és a finomra ... tovább
A dagadót szúrjuk fel vagy vásárláskor kérjük meg rá a hentest.
A zsemléket áztassuk tejbe. Közben az olaj felén pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, később hozzáadva a felvagdalt gombát és májat süssük zsírjára. A végén ... tovább
A dagadót szúrjuk fel vagy vásárláskor kérjük meg erre a hentest. Töltés előtt szórjuk meg a belsejét sóvak, borssal és kicsit hagyjuk állni. A szikkadt zsemléket áztassuk langyos vízbe. A finomra vágott hagymát futtassuk meg 1 ... tovább
Egy evőkanál olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd a végén belekeverjük a zúzott fokhagymát. Hagyjuk kihűlni és gyúrjuk össze a megdarált hússal és a fűszerekkel. Terítsük, megfelelő méretű, olajozott alufóliára, ... tovább
A rizst térfogatának megfelelő vízben felforraljuk, majd a lángot lekapcsolva, hagyjuk, hogy az összes vizet felszívja. A töltelékhez a lapockát megdaráljuk, összekeverjük a rizzsel, pirospaprikával, a zúzott fokhagymával, a ... tovább
A savanyúkáposztát ízlésünknek megfelelően mossuk át, kóstoljuk meg, mert ehetetlenül savanyúvá teheti ételünket. A levéből azért tegyünk el, mert az utánízesítéshez jól jöhet és másnap is kellhet, esetleg kis ... tovább
A zsemlét beáztatjuk a tejbe, majd kicsavarva, a darált borjúcombbal, a finomra vágott petrezselyemzölddel, sóval és borssal összedolgozzuk. A megtisztított karalábékat kivájjuk és a húsmasszát beletöltjük. A karalábédarabokat a ... tovább
A karalábét meghámozzuk, megmossuk, bő sós vízben kb. 10 perc alatt nem túl puhára főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A tetejét levágjuk, majd a közepét karalábévájóval kivájjuk. A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk, a ... tovább
A kétféle húst a hagymával átdaráljuk. A tört, főtt burgonyával, sóval, borssal és a libazsír felével jól elkeverjük. Az egyik végén elkötött libanyakba töltjük, majd a libanyak másik végét is bekötjük. Lábosba kevés ... tovább