| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 evőkanál olívaolaj | 901 | 0 | 99.6 | 0 | 0 | 0 |
| 1 dl száraz fehérbor | 70 | 0 | 0 | 16 | 0 | 0 |
| 8 db csirke felsőcomb | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 80 dkg
burgonya |
94 | 2.5 | 0.2 | 20 | 2.5 | 0 |
| 2 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 4 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 evőkanál provance-i fűszerkeverék | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 8 szelet bacon | 0 | 10 | 45 | 0 | 0 | 105 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A csirke felsőcombokat sóval, borssal és provancei fűszerkeverékkel bedörzsöljük. A tepsit kikenjük az olajjal belekarikázzuk a burgonyát, a vöröshagymát és a fokhagymát. Ezt a réteget is sózzuk, borsozzuk, majd a maradék provancei fűszert rászórjuk. Aláöntjük a bort, a tetejére tesszük a baconnal beterített combokat, majd alufóliával szorosan lefedjük a tepsit. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk és fél órát pároljuk. A fóliát levéve, a csirkecombot a képződött szafttal többször meglocsolva, még negyed órát pirítjuk. A csirkét a velesült hagymás burgonyával és zöldsalátával tálaljuk.