Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Elkészítési mód:

Főzés nélkül
(377 db)

Disznósajt saláta

A lilahagymákat vékony félkarikára vágjuk és megsózva félretesszük, egy órát állni hagyjuk. A disznósajtot centis kockára vágjuk, majd a hagymával összekeverjük. Az olajjal és a borecettel meglocsoljuk. A fűszerekkel ... tovább

Disznósajtos szendvics

A majdnem teljesen félbevágott bucit széthajtjuk, az alsó felét megkenjük a krémsajttal, majd beborítjuk a disznósajtszeletekkel. A római salátával és a színes paprikasalátával díszítjük. Szorosan összehajtva, sütőpapírba ... tovább

Ecetes tárkony

A megmosott, leszárított tárkonyágakról húzzuk le a leveleket és tömködjük üvegekbe. Nem kell nagyon szorosan, majd öntsük fel borecettel. Egy hét múlva használható. A levelek fűszerként a leve ecetként. ... tovább

Édes, joghurtos káposztasaláta

A káposztát és a répát reszeljük le, az ananászt vágjuk apró kockára. A hozzávalókból keverjünk öntetet és forgassuk bele a zöldségeket és a gyümölcsöket. Fogyasztás előtt legalább fél nappal készítsük el. Tálaláskor ... tovább

Édesburgonyasaláta

A csicsókát vékonyra gyaluljuk, majd csíkokra vágjuk. Az öntet hozzávalóit habverővel krémesre keverjük, majd a csicsókával és a finomra metélt fűszerlevelekkel jól elkeverjük. Tálalás előtt egy órát hűtőben érleljük ... tovább

Eper-tej shake

Turmixba tesszük a hozzávalókat és addig turmixoljuk amíg a gyümölcs darabos. Azonnal tálaljuk. ... tovább

Epres csirkemellsaláta

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, a zúzott fokhagymával, sóval és a bors felével bedörzsöljük, majd tíz perc pihentetés után, a felhevített olajban, pirosra sütjük. Ha kihűlt, apró kockára vágjuk. A lime és a citrom ... tovább

Epres zöldsaláta

A zöldsalátákat a darabolt eperrel és a finomra vágott hagymával átforgatjuk, majd tálalás előtt a borssal, sóval ízesített, citromléből és olajból készített vinegrettel átforgatjuk. Előételnek vagy grillhúsok mellé tálaljuk. ... tovább

Epres-joghurtos torony

A joghurtot és a tejfölt tüllel bélelt szűrőbe öntjük, majd egy órát hagyjuk csepegni. Az epret feldaraboljuk és 2 evőkanál cukorral és a zselatin negyedével felforraljuk, a lime lereszelt héját belekeverjük. Kissé kihűtjük, ... tovább

Epres-kekszes pohárkrém

A pudingport kevés hideg tejben elkeverjük. A többi tejet a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval felforraljuk és kevergetve hozzáöntjük a pudingporos tejet. Készre főzzük. A kekszet durvára törjük, elkeverjük a gorombára ... tovább