Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Elkészítési mód:

Főzés nélkül
(377 db)

Lilahagymás kukorica saláta

A finomra vágott hagymát és fűszereket, a majonézzel és a tejföllel elkeverjük. A borral hígítjuk, majd hozzáadjuk a kukoricát. Lehűtve tálaljuk, sült vagy pirított húsok mellé tálaljuk. ... tovább

Lilahagymás, lime-os kukoricasaláta

Félfőre vágjuk a hagymát és a lime levével és kevés sóval átforgatjuk. Fél órát pihenni hagyjuk, majd a lecsepegtetett kukoricával és a finomra vágott petrezselyemmel átkeverjük. Hidegen tálaljuk. ... tovább

Majonéz

A hozzávalókat tartsuk szobahőmérsékleten. Egy mélyebb edénybe tegyük bele a tojássárgáját, majd kézi habverővel vagy robotgéppel keverjük el az ízesítőkkel. A további eljárásra több lehetőségünk van, én megtanultam egy ... tovább

Majonézes párizsisaláta

A majonézből és a tejfölből ízlés szerint ízesítve tartármártást keverünk. A többi hozzávalót egyforma kockára vágjuk és a mártásba forgatjuk. Salátalevelekkel bélelt tálba tesszük és jól behűtve tálaljuk. Pirítóst ... tovább

Majonézes tonhalkrém

A lilahagymát és a fokhagymát lereszeljük. A tonhalat lecsepegtetjük, hozzáadjuk a lime lereszelt héját és a kicsavart levét. A többi hozzávalóval elkeverve finomra törjük. Tálalás előtt két órát hűtőben pihentetjük.Friss ... tovább

Majoránnás, füstölt kenőmájas

A húst, 1 kiló tokaszalonnát és 80 dkg májat megabálunk. A zsíron átpároljuk a finomra vágott hagymát, majd belekeverjük a fűszereket. A nem főzött részeket, a hagymás keveréket és az abált részeket áteresztjük a ... tovább

Májpástétomos szendvics

A tojásokat keményre főzzük és megtisztítva hagyjuk kihűlni. A kenőmájast a fűszerekkel, a reszelt vöröshagymával, a zúzott fokhagymával és a puha vajjal habosra keverjük. A kenyérszeleteket a májpástétommal megkenjük, majd a ... tovább

Málna-tej shake

Turmixba tesszük a hozzávalókat és addig turmixoljuk amíg a gyümölcs darabos. Azonnal tálaljuk. ... tovább

Málnás alagút

A málnát, a tejfölt és a mascarponét keverjük el a cukorral. A beáztatott zselatinlapokat, fél deci forró vízben oldjuk fel és keverjük a málnás masszához. Forgassuk hozzá, a csipet sóval, kemény habbá vert tojásfehérjét és ... tovább