Mártsuk forrásban lévő vízbe a csokor metélőhagymát, vegyük ki, majd folyó hideg vízben hűtsük ki, és csöpögtessük le. Mossuk meg az almákat, vágjuk fel vékony szeletekre, és csöpögtessünk rá citromlevet, hogy ne ... tovább
A paradicsomot meghámozzuk és kimagozzuk. A zöldségeket megtisztítjuk és darabokra vágjuk. Mindent a turmixba dobunk és krémesre keverjük. Vízzel vagy zöldségalaplével ízlésünk szerint felhígítjuk. Tálalás előtt hagyjuk pihenni ... tovább
A salátákat csíkokra vágjuk. Az uborkát félbe vágjuk, kimagozzuk, majd vékony szeletekre metéljük. A kétféle színű paprikát kis kockára szeljük. A hagymát finomra aprítjuk. A narancs héját lereszeljük, majd a húsát ... tovább
Az articsókát sós, citromlével ízesített vízben megfőzzük, majd lecsepegtetve kihűtjük és szirmaira szedjük. A paradicsomokat lehéjazzuk és kimagozzuk, majd a vegyesen zöld és fekete olívabogyóval együtt darabokra vágjuk. A ... tovább
A tojást szétválasztjuk. A fehérjét felverjük egy evőkanál vízzel, majd hozzákeverjük a sárgáját. A citromlét hozzáadjuk. A tojáskeveréket kézimixerrel keverjük és apránként teszünk hozzá némi vizet.
A mártásnak ... tovább
Öntsük turmixgép poharába a joghurtot, dobjuk bele a sót és két marék jégkockát. Öntsük fel hideg vízzel egy liternyire, majd turmixoljuk össze.
Díszítsük kaporszállal vagy mentalevéllel.
Forró nyári napokon tökéletes ... tovább
A bacont serpenyőben ropogósra sütjük és falatnyira feldaraboljuk. A kenyérszeleteket pirítóban megsütjük, majd pogácsaszaggatóval köröket vágunk belőlük. Narancslekvárral megkenjük, bacont fektetünk a tetejére és a reszelt ... tovább
A kétféle túrót áttörjük a mustárral és a borssal, óvatosan sózzuk, mert a juhtúró és a bacon is sós. Összeforgatjuk az apróra vágott baconnal és lilahagymával. Tegyük hűtőbe két órára, hogy az ízek ... tovább