Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Andalúz vegyes zöldsaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Buli, Böjt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 maréknyi olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
15 dkg juhsajt (kaskavál) 225 31.4 9.6 0.2 0 0
1 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
2 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
1 db kigyóuborka 12 1 0.1 1.7 0.9 0
1 fej radicchio 0 ? ? ? ? ?
1 fej endívia saláta 13 1.8 0.2 0.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A salátákat csíkokra vágjuk. Az uborkát félbe vágjuk, kimagozzuk, majd vékony szeletekre metéljük. A kétféle színű paprikát kis kockára szeljük. A hagymát finomra aprítjuk. A narancs héját lereszeljük, majd a húsát felaprózzuk. A narancs és a citrom lereszelt héjából, a citrom kicsavart levéből, kevés borsból és sóból az olaj hozzáadásával öntetet keverünk. A zöldféléket az olívabogyóval, a reszelt sajttal és az öntettel átforgatva salátát készítünk.
Frissen, előételként tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)