Andalúz vegyes zöldsaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Csibészke
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Buli, Böjt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 maréknyi olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
15 dkg juhsajt (kaskavál) 225 31.4 9.6 0.2 0 0
1 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
2 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
1 db kigyóuborka 12 1 0.1 1.7 0.9 0
1 fej radicchio 0 ? ? ? ? ?
1 fej endívia saláta 13 1.8 0.2 0.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A salátákat csíkokra vágjuk. Az uborkát félbe vágjuk, kimagozzuk, majd vékony szeletekre metéljük. A kétféle színű paprikát kis kockára szeljük. A hagymát finomra aprítjuk. A narancs héját lereszeljük, majd a húsát felaprózzuk. A narancs és a citrom lereszelt héjából, a citrom kicsavart levéből, kevés borsból és sóból az olaj hozzáadásával öntetet keverünk. A zöldféléket az olívabogyóval, a reszelt sajttal és az öntettel átforgatva salátát készítünk.
Frissen, előételként tálaljuk.