Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Elkészítési mód:

Párolt
(825 db)

Spárga hollandi mártással

Vásárláskor a spárga frissességét én úgy szoktam ellenőrizni, hogy két szárat összedörzsölök, ha nyikorog, akkor elfogadható frissességű. A zöldspárgát nem kell meghámozni, de a fás részt le kell törni. A spárga két ... tovább

Spenótfőzelék másként

A parajt hagyjuk felengedni. A felhevített olajban megpezsgetjük a lisztet, majd hozzátesszük a zúzott fokhagymát, jól elkeverjük, majd beleforgatjuk a spenótot. Sózzuk, borsozzuk és hozzáöntjük a tejet. Kevergetve jól átforraljuk. ... tovább

Spenótkrokett

A spenótot megpároljuk, lecsöpögtetjük és áttörjük. A felforrósított vajba megpezsgetjük a lisztet és felöntjük a tejjel, simára keverjük és addig főzzük amíg az edény falától elválik. Belekeverjük a spenótot fűszerezzük ... tovább

Spenótos aprópecsenye

A burgonyát kis kockára vágjuk és bő olajban aranybarnára sütjük. Közben a felhevített olajban az apró kockára vágott csirkemellet pirosra sütjük, közben sóval borssal, a zúzott fokhagymával és csipetnyi szerecsendióval ... tovább

Spenótos gombasaláta

A felforrósított vajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Zsírjára sütjük, majd felöntjük a tejszínnel. Sűrűsödésig forraljuk, majd a tűzről ... tovább

Spenótos metélt

A finomra vágott újhagymát a zöldjével együtt, a felhevített vajon megpároljuk. Belekeverjük a zúzott fokhagymát, borsozzuk, sózzuk, majd a spenóttal összeforgatjuk és félretesszük. Közben a tésztát előírás szerint, al dentere ... tovább

Spenótos tojástekercs

A tojásokat a tejszínnel, ízlés szerint borssal és sóval ízesítve habosra verjük. Olajjal kikent, sütőpapírral bélelt, lapra simítjuk,majd 200 fokra előmelegített sütőben, 8 percig sütjük. A sütőből kivéve néhány percig ... tovább

Spenótos-gombás gnocchi

Az olajon megpároljuk a finomra metélt hagymát. A kis darabokra vágott gombát a zsírjára sütjük rajta, közben sóval, borssal, zúzott fokhagymával és csipetnyi szerecsendióval fűszerezzük. Beleforgatjuk a spenótot és, ha ... tovább

Spenótos-paradicsomos metélt

A felhevített olajon, pirítsuk enyhe barnulásig, a finomra vágott zellert, répát és fokhagymát. Öntsük rá a paradicsomot a levével együtt és szórjuk bele a fűszereket. Forraljuk kis lángon, amíg besűrűsödik, néha keverjük át ... tovább

Spenóttal és fetával töltött csirkemell citromos rizzsel

A felhevített olajon a levelek összeeséséig pároljuk a spenótot. Közben borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük. Langyosra hűtjük és belereszeljük a feta sajtot. A sajt sós, ezért nem kell sózni a spenótot. A csirkemellfiléket ... tovább