Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Elkészítési mód:

Párolt
(825 db)

Lazacos tészta zöldségekkel

A zöldségeket finomra vágjuk vagy lereszeljük. Két evőkanál olajon roppanósra sütjük, a borsóval együtt, közben a fűszerekkel ízesítjük. A kis darabokra vágott lazacot, a megmaradt olajon átpirítjuk, majd a tejszínnel, az ... tovább

Lazacos zöldmetélt

Egy láboskában tegyük fel a vajat, a tejszínt és a citromhéjat főni. Takaréklángon addig főzzük, amíg besűrűsödik. Közben a sajtot reszeljük meg, a lazacot vagdossuk apróra és kaprot metéljük finomra. A zöld tésztát ... tovább

Lebbencses köles

15 dkg füstölt szalonnát kisütünk, ha kész, kiszedjük. Bele teszünk a szalonna zsírjába 20 dkg kölest, kifakasszuk, ha már fehéredik és gőzt lök, akkor jó, utána 15 dkg vöröshagymát bele vágunk, ne nagyon apróra és egyből ... tovább

Lecsó gázrezsón

Ez a lecsó az egyszerűség jegyében született. Ettől, még hibátlan nyári egytálétel, serpenyőben vagy bográcsban elkészíthető, de csak, relatív, kis mennyiségben. Nagyáruházban vásárolt anyagok tökéletesen felhasználhatóak ... tovább

Lecsó Gixer kedvére

A szalonnát apró kockára vágjuk.A hagymát apróra vágjuk. A paradicsomot kicsumázzuk és felkockázzuk, a paprikákat kicsumázzuk és felkarikázzuk vagy darabokra vágjuk vágjuk. A szalonnát kisütjük. A hagymát rádobjuk és halványra ... tovább

Lecsós sertésragu

A szalonnát és a vöröshagymát vágjuk apró kockára, majd a szalonnát süssük pörcösre és a zsírján pároljuk át a hagymát. A falatnyi darabokra metélt húst süssük át a szalonnás, hagymás zsiradékon. Kevés vizet aláöntve ... tovább

Lecsós szelet

A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk és megsózzuk, megborsozzuk. A hagymát és a szalonnát kockára vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkarikázzuk. A szalonna zsírját kiolvasztjuk, a pörcöt félretesszük és a hús mindkét ... tovább

Lencse füstölt szalonnával

Az ujnyi vastag szalonnák zsírját kisütjük, majd a pörcöt félretesszük. A zsiradékban a finomra vágott hagymát megpirítjuk, végül belekeverjük a lereszelt zöldségeket. Enyhén barnára pirítjuk, majd a lencsével és a sült ... tovább

Lencsés csirke

Csirkemellet és a felsőcombot használjunk, csontozzuk ki és vágjuk kockára. A felforrósított olajban pattogtassuk ki a római köményt, majd keverjük hozzá a finomra vágott hagymát és pároljuk meg. Dobjuk bele a reszelt gyömbért és ... tovább

Lengyel paraszttál

Vágjuk kockára a bacont, majd süssük zsírjára. Vegyük ki a pörcöt és a zsiradékban pároljuk át a finomra vágott hagymaféléket, a legyalult káposztát és a zúzott fokhagymát. Pároljuk negyed órát, időnként keverjük meg, ha ... tovább