Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Elkészítési mód:

Hirtelen sült
(459 db)

Szalonnás sütőtökleves

A bacont a felhevített olajban szárazra sütjük, majd lecsepegtetve félre tesszük. A sütőzsiradékban a kis kockára vágott répát, tököt és angolszalonnát átpirítjuk, ha megpirult felöntjük a zöldségalaplével és puhára ... tovább

Szalonnával tűzdelt gyöngytyúkmell rostélyon sütve

A gyöngytyúk mellhúsából négy egyforma nagyságú szeletet vágunk. Enyhén kiveregetjük, és spékelőtű segítségével mindegyik hússzeletbe két-két vékony szalonnacsíkot húzunk. Ezután a melleket megsózzuk, és megszórjuk ... tovább

Szardellás húsgombóc

Két evőkanál olajon süssük el a szardellafiléket, majd dobjuk rá a darált húst, kevergetve süssük fehéredésig. Közben adjuk hozzá a citrom lereszelt héját, a kifacsart levét és a kakukkfüvet. Sóról nem írok, mert a szardella ... tovább

Széchenyi őzérmék

Az őzgerincet szeletekre vágjuk és a vékony csíkokra vágott szalonnával megtűzdeljük. Borssal, kakukkfűvel meghintjük és olajjal leöntve 2 napra hűtőbe tesszük. Az őzgerinc csontjából barnamártást készítünk. Érdemes a ... tovább

Szilvalekváros-bundás kalács

Négy szelet kalácsot megkenünk a lekvárral, majd a másik négy szeletet ráborítjuk. A kalácsszeleteket megmártjuk, a tejjel felvert tojásban és középforró olajban pirosra sütjük. Lecsepegtetjük, majd megkenjük a vaníliás cukorral ... tovább

Szilveszteri lencseleves

Az átválogatott, megmosott lencsét, a felkarikázott zöldségeket, a hagymával, a fokhagymával és a fűszerekkel, darabka citromhéjjal, két liter vízben feltesszük főni. Közben a szalonnát apró, a bacont nagyobb kockára, a virslit ... tovább

Szűzpecsenye póréval és kéksajttal töltve

A póré fehér részét akkorára vágjuk, mint a sertésszűz, majd citrommal, cukorral és sóval ízesített vízben roppanósra főzzük. A szűzpecsenyét gondosan lehártyázzuk és hosszában y alakban bevágjuk és tenyerünkkel lappá ... tovább

Tárcsán sült flekken

A felszeletelt sertéstarját, a fűszerkeverékkel meghintve és olajjal bekenve egy éjszakán át pácoljuk. A tárcsát a tűz felett felhevítjük, majd a nagyobb darabokra vágott szalonnát ráhelyezzük és a tárcsán mozgatva a zsírját ... tovább

Tavaszi sertésszűz

A felszeletelt sertésszüzet a tenyerünkkel kiveregetjük, megsózva, megborsozva meghintjük fátyolnyi liszttel. 2 evőkanál felhevített olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük. A húst kivesszük és melegen tartjuk. A sütőzsiradékhoz ... tovább

Tavaszi tészta

Egy evőkanál olajban elősütjük, a kis kockára vágott, előzőleg sózott és borsozott csirkemellet. Két evőkanál, felhevített olajban, megpároljuk a csíkokra, illetve karikára vágott, zsenge zöldségeket, majd félretesszük őket. ... tovább