Svédgombával töltött lepényhal
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 60 dkg
lepényhal |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
10 dkg
fehérhagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 15 dkg
gomba |
40 |
5.9 |
0.5 |
3.3 |
3 |
0 |
| 1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
1 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
| igény szerint
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| 1 evőkanál
sűrített paradicsom |
110 |
5 |
1 |
20 |
0 |
0 |
| igény szerint
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| igény szerint
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| igény szerint
zsemlemorzsa |
344 |
10.2 |
0.9 |
73.3 |
4.2 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Két evőkanál olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd rádobjuk az apró kockára vágott gombát, sóval, borssal fűszerezzük és megpároljuk. Mielőtt zsírjára sülne rácsavarjuk a citrom levét, ráreszeljük a héját és belekeverjük a sűrített paradicsomot. Amikor a levét elfövi és a paradicsom elveszti élénk színét lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a finomra metélt petrezselymet és hagyjuk kihűlni. A sózott halszeletek közepére annyi tölteléket teszünk, hogy félbe tudjuk hajtani, majd a szélét betűzve a szokott módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk. Középforró olajban aranybarnára sütjük.
Citromgerezdekkel és petrezselyem levélkékkel díszítve tálaljuk, párol rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)