Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Svédgombával töltött lepényhal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Karácsony, Töltött, Bundázott , Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Halak, Gombafélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg lepényhal ? ? ? ? ? ?
10 dkg fehérhagyma  ? ? ? ? ? ?
15 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál sűrített paradicsom 110 5 1 20 0 0
igény szerint liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
igény szerint tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
igény szerint zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Két evőkanál olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd rádobjuk az apró kockára vágott gombát, sóval, borssal fűszerezzük és megpároljuk. Mielőtt zsírjára sülne rácsavarjuk a citrom levét, ráreszeljük a héját és belekeverjük a sűrített paradicsomot. Amikor a levét elfövi és a paradicsom elveszti élénk színét lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a finomra metélt petrezselymet és hagyjuk kihűlni. A sózott halszeletek közepére annyi tölteléket teszünk, hogy félbe tudjuk hajtani, majd a szélét betűzve a szokott módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk. Középforró olajban aranybarnára sütjük.
Citromgerezdekkel és petrezselyem levélkékkel díszítve tálaljuk, párol rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)