Svédgombával töltött lepényhal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Karácsony, Töltött, Bundázott , Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Halak, Gombafélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Két evőkanál olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd rádobjuk az apró kockára vágott gombát, sóval, borssal fűszerezzük és megpároljuk. Mielőtt zsírjára sülne rácsavarjuk a citrom levét, ráreszeljük a héját és belekeverjük a sűrített paradicsomot. Amikor a levét elfövi és a paradicsom elveszti élénk színét lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a finomra metélt petrezselymet és hagyjuk kihűlni. A sózott halszeletek közepére annyi tölteléket teszünk, hogy félbe tudjuk hajtani, majd a szélét betűzve a szokott módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk. Középforró olajban aranybarnára sütjük. Citromgerezdekkel és petrezselyem levélkékkel díszítve tálaljuk, párol rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||