Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Elkészítési mód:

Hirtelen sült
(459 db)

Falafel

A csicseriborsót, egy éjszakára, beáztatjuk, majd másnap friss vízben puhára főzzük. Lecsöpögtetjük, turmixgéppel keverjük össze a hagymával, a vágott petrezselyemmel, a felvert tojással és az őrölt fűszerekkel. A masszát ... tovább

Felvidéki resztelt máj

A felhevített zsiradékon kipattogtatjuk a köménymagot. Hozzáadunk 1 fej finomra vágott fokhagymát és megpároljuk. A vékony csíkokra vágott sertésmájat és a nagy kockára vágott többi hagymát hirtelen átsütjük rajta. Közben ... tovább

Fogasfilé bakonyi módra

A fogast megtisztítjuk és kifilézzük, a halhúst besózzuk. A fejből és a halcsontokból alaplevet főzünk. A szalonnát zsírjára sütjük és a finomra aprított vöröshagymát megpirítjuk rajta. Rátesszük a vékonyra szeletelt ... tovább

Fokhagymás brokkoli

A rózsáira szedett brokkolit sóval és cukorral ízesített vízben roppanósra pároljuk. leszűrve félre tesszük. Az olajat, lassan, hevíteni kezdjük, majd a vékony lapokra vágott fokhagymát zsemleszínűre sütjük rajta Ha a fokhagyma ... tovább

Fokhagymás csirkecomb

A kettévágott csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített baromfizsíron a fokhagymagerezdekkel átsütjük. Ha minden csirkedarab barna, hozzáöntjük a bort. Fedő alatt, takarékon puhára pároljuk. Ha szükséges kevés vizet ... tovább

Fokhagymás tarjacsíkok tócsniban

A kis kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a pörcöt kiszedjük. A zsiradékon a vékony csíkokra vágott sertéstarját pirosra sütjük. Az apróra darabolt hagymát és a zöldségeket belekeverjük, megfűszerezzük, majd ... tovább

Fokhagymás-paprikás tekercs melegen vagy hidegen

A karajt, éles késsel, körkörösen, ujjnnyira vágjuk, majd gyengéden kiverjük. A sót, a finomra vágott paprikát, petrezselymet, a zúzott fokhagymát, borsot, egy evőkanál zsírral elkeverjük. A zsíros keverékkel a kiterített karajt ... tovább

Forró bélszíncsíkok

A bélszínt szeleteljük vékony csíkokra. Aprítsuk fel a hagymát, a fokhagymát, a chili paprikát, a petrezselymet, szórjunk rá borsot és keverjük össze az olívaolajjal. Öntsük a csípős pácot a bélszínre és pihentessük néhány ... tovább

Forró rókagomba saláta

Az ecetet, mogyoróolajat, sót, borsot és mézet összekeverve öntetet készítünk. A mogyorót szárazon megpirítjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A felkockázott szalonnát egy serpenyőben, 2 evőkanál olajon, nagy lángos, ... tovább

Forró sajtos háromszög

Egy nagy serpenyőben olajat forrósítunk. 2-2 kenyérszelet közé 1-1 sajtszeletet teszünk, jól összenyomjuk és átlósan négybe vágjuk, majd a tejes tojásba mártjuk és sajtos zsemlemorzsába nyomkodjuk. Mindkét oldalát aranysárgára ... tovább