Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Forró bélszíncsíkok

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hirtelen sült, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Wok
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
8 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
50 dkg bélszín 119 19 4.4 0.6 0 70
3 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A bélszínt szeleteljük vékony csíkokra. Aprítsuk fel a hagymát, a fokhagymát, a chili paprikát, a petrezselymet, szórjunk rá borsot és keverjük össze az olívaolajjal. Öntsük a csípős pácot a bélszínre és pihentessük néhány órát, de jobb ha egy napot. Sütés előtt hevítsük fel a serpenyőt borítsuk bele a húst, sózzuk meg és folyamatosan forgatva, nagy lángon pirítsuk meg. Ha már majdnem kész szórjuk bele, a vékony csíkokra vágott kaliforniai paprikát és csak addig forgassuk amíg a hús puha lesz, de a paprika még roppanós.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)