A csirkemellet lapjában félbevágjuk és gyengéden kiverjük. A hússzeleteket a zúzott fokhagymával bekenjük és sóval, borssal meghintjük, majd krémsajtot a csirkemellekre kenjük. Egy-egy fél virslit a közepébe rakunk és két ... tovább
A langyos tejfölbe keverjük az élesztőt és a cukrot, ha felfutott, összedolgozzuk a liszttel, a vajjal, a tojássárgájával és a reszelt sajttal. Közben sózzuk. Dagaszthatjuk kenyérsütőgéppel is. A tésztát fóliába téve, ... tovább
Az élesztőt 3 deci langyos vízben, a cukorral és evőkanálnyi liszttel felfuttatjuk, majd a többi liszttel, a tojássárgájával, az olajjal, a borssal és a rozmaringgal tésztává gyúrjuk. Egy órát kelesztjük, majd három gombóccá ... tovább
A pontyot kifilézzük és beirdaljuk. Tenyérnyi darabokra vágjuk és besózva, citromlével megcsepegtetve félretesszük. Kevés vajjal kikenünk egy tepsit, a többi vajat felhevítjük és megpároljuk rajta, a félfőre vágott hagymát. ... tovább
A csirkecombokat filézzük ki, a bőrt ízlés szerint távolítsuk el. A vajat langyosítsuk meg, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát. A combokat hintsük meg sóval és borssal, mártsuk meg a vajban és fektessük tepsibe. A reszelt sajtokat ... tovább
A szikkadt zsemléket félbevágjuk, majd a belsejüket kikaparjuk. Az elmorzsolt zsemlebelsőket a tejjel elkeverjük. A majonézbe keverjük kefírt, a fűszereket, a juhtúrót, a reszelt parmezánt, a kockára vágott, keményre főtt tojást, ... tovább
A lisztet elmorzsoljuk a hideg vajjal, majd a tojássárgáját, a megreszelt és összekevert sajtok kétharmadát és az előzőleg cukros tejben felfuttatott élesztőt, hozzáadva rugalmas tésztává gyúrjuk. Letakarva, egy órát meleg helyen ... tovább
Szitáljuk össze a lisztet a sóval, cayenni borssal és a sütőporral, majd morzsoljuk el a vajjal. Gyúrjuk bele a sajtot és a tejfölt. Formáljuk gombóccá és tegyük hűtőbe két órára. Lisztezett deszkán nyújtsuk késfok ... tovább
A húsokat finom tárcsájú húsdarálón kétszer ledaráljuk. Összegyúrjuk a zúzott fokhagymával, a lereszelt hagymával és a fűszerekkel. Tenyérnyi, de a szokásosnál vékonyabb pogácsákat készítünk. Minden második pogácsa ... tovább
A csirkemellet kifilézzük, majd a szeleteket, fólia között vékonyra verve, öt szeletté formázzuk. A húsokra szórjuk a finomra vágott fűszereket, rájuk tesszük a ceruzányira vágott sajtot és az újhagymát, roláddá formázzuk és ... tovább