A megtisztított csülköket kuktába tesszük, mellészórjuk a fűszereket, ráöntjük a sört, majd puhára pároljuk. A levében hagyjuk kihűlni. Ha túl puhának ítéljük a csülköket, konyhai zsineggel kötözzük körbe. A főzőlé ... tovább
A pác hozzávalóit, a só kivételével, botmixerrel törjük át. A szalonnát vágjuk tenyérnyi darabokra és tegyük mély tálba. Öntsük alá a pácot, de a bőrt ne érje el. 12 órát pihentessük, majd csepegtessük le. A sót kevés ... tovább
A bőrös, nyers császárhúst, a bőrével lefelé, egy tepsi forrásban lévő vízbe tesszük, csak egy ujjnyi víz szükséges. Két percig főzzük, majd kivesszük és bőrével felfelé deszkára tesszük. Éles késsel a bőrt és a zsírt ... tovább
A csirkecombokat kicsontozzuk. A reszelt roquefort sajt egyharmadát összekeverjük 1 tojással, 1 evőkanál tejföllel, a borssal és a zúzott fokhagymával és az apróra vágott metélőhagymával. A csont helyére kenjük a masszát, majd ... tovább
A báránycombot kicsontozzuk és bekenjük a citromok lereszelt héjából, a fűszerkeverékből, sóból, borsból, egy evőkanál olajból és a zúzott fokhagymából kevert fűszerpasztával. Megformázzuk, majd konyhai zsineggel rúddá ... tovább
Egy tojássárgáját két evőkanál tejjel elkeverjük és hűtőbe tesszük. 2 deci langyos, cukrozott tejben fölfuttatjuk az élesztőt, a lisztet tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, majd az élesztős és a maradék langyos tejjel ... tovább
A húst rozmaringgal, a borssal és a zúzott fokhagymával az olajban bepácolom minimum fél napra. A római tálat 20 percre beáztatom. A húst megsózom és a felkarikázott hagymával és almával, belefektetem a tálba. Aláöntöm a bort, ... tovább
Az élesztőt 150ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc). A liszteket és a sót elkeverjük, és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük az élesztős vizet, majd további langyos víz hozzáadásával (kb. ... tovább
Az élesztőt 1 dl langyos, mézes vízben felfuttatjuk. A liszteket átszitáljuk és a sóval összekeverjük. A felfutott élesztőt hozzáöntjük és a szükséges tejjel közepes keménységű tésztát gyúrunk. 50-60 percig letakarva, meleg ... tovább
A puha vajat a cukor kétharmadával habosra keverjük, majd egyenként hozzádolgozzuk a tojások sárgáját. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét. Habbá verjük a tojások fehérjét a maradék cukorral és csipetnyi sóval. Az olvasztott ... tovább