A csirkecombokat kicsontozom és a fűszerekkel kívül-belül bedörzsölöm. Közben a lángolt kolbászt langyos vízben megmosom, így a bőre könnyen lejön és négy egyforma részre osztom, a szalonnát vékonyan felszeletelem. A ... tovább
Nagy fej gombákat válasszunk, a tönkjüket törjük ki, majd a fejeket, sóval, kevés ecettel ízesített, forrásban lévő vízben egy percig főzzük. Jól lecsepegtetve tegyük félre. Az olajba a finomra vágott hagymát és a ... tovább
A langyos tejben elkeverjük a cukrot és egy evőkanálnyi lisztet, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. Összegyúrjuk a többi liszttel, az olajjal, sóval, két tojással és a kefírrel. Kb. egy óra alatt, langyos helyen, betakarva, ... tovább
A kolbászt daráljuk le és a finomra vágott vöröshagymával és a zellerszárral süssük össze. Ha kihűlt, keverjük össze a sütőporral elkevert liszttel, a reszelt sajttal és a többi hozzávalót is belegyúrva készítsünk rugalmas ... tovább
A mustárba keverjük a zúzott fokhagymát és a rozmaringot. A szépen megformázott húst hosszában, majdnem végigvágva 4 helyen behasítjuk. A közöket borssal, sóval meghintjük és bekenjük a mustárral, majd megrakjuk a vékonyra szelt ... tovább
A csirkemellet kifilézzük, majd lapjában félbevágjuk. A négy szelet húst, fólia alatt, gyengéden kiklopfoljuk. A kolbász fűszerezettségétől függően, megszórjuk sóval, borssal. Két evőkanál olajon megpirítjuk a hagymát, majd az ... tovább
A tökből viszonylag kis méretű, zsenge darabokat válasszunk. Az olajon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, majd a darabokra vágott gombát hozzáadva süssük zsírjára. A zsemlét áztassuk be a tejbe, majd jól csavarjuk ki. A ... tovább
Az élesztőt pohárnyi langyos, cukros vízben, melybe evőkanálnyi lisztet keverünk, felfuttatjuk. A liszthez szitáljuk a sót és ráöntve az élesztős keveréket, az olajat és kb 2-3 deci langyos vizet, tésztává dagasztjuk. Langyos ... tovább
A jól megmosott köleskását 1,5 liter forró, sós vízben folytonos keverés közben, nehogy megégjen, olyan sűrűre főzzük, hogy a főzőkanál megálljon benne. Galuskákat szaggatunk belőle és egy lapos tálra rakjuk, hogy kissé ... tovább
A kölest vastag falú edénybe tesszük, majd hozzáadva a sót és a fahéjat, a bort ráöntve felforraljuk. Kis lángon, tíz percig főzzük. Hozzátesszük a mézet és a tejszínt, majd még tíz percig hagyjuk a lángon. Belekeverjük az ... tovább