Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Étlap szerint:

Előételek
(543 db)

Zöldborsóstészta sajttal

A vaj olaj keveréken megpároljuk a finomra vágott hagymát. Belekeverjük a mirelit borsót és felengedésig pároljuk, hozzáadjuk a tésztát, sózzuk, borsozzuk és mindig, csak kevés alaplével felöntve puhára pároljuk. A rusztikusra ... tovább

Zöldcsütörtötki tészta

Bő, cukorral, sóval és kevés citromlével ízesített vízben főzzük roppanósra, az ujjnyi darabokra vágott, spárgát. Szedjük ki, tegyük jeges vízbe, hogy ne puhuljon tovább. A főzővízben főzzük, al dente-re, a tésztát. Az ... tovább

Zöldsaláta avokádóval

A zsenge cukkinit uborkagyalun felszeleteljük, kevés sóval összekeverjük és néha átforgatva, 20 percig állni hagyjuk. Tálalás előtt, az összezúzott fokhagymából, az olajból, a lime levéből és borsból öntet keverünk. A ... tovább

Zöldségcurry

Hevítsük fel az olajat, szórjuk bele a köményt és a koriandert, amikor pattogni kezd, tegyük rá a hagymát, a chilit. Kevergetve pároljuk meg, ha a hagyma üvegessé válik, adjuk hozzá a kockára vágott répát, cukkinit és padlizsánt. ... tovább

Zöldségekkel grillezett halloumi sajt

Másfél deci olajba dobjuk a fokhagymát és a bazsalikomot, majd botmixerrel összezúzzuk. Szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni néhány órát, időnként rázzuk fel. Szeleteljük fel a zöldségeket, nem túl vékonyra és gyengéden hintsük ... tovább

Zöldséges rizskása

A felhevített olajon a finomra vágott hagymát megpirítjuk, rádobjuk a zúzott fokhagymát és a kis kockára vágott borjúcombot. Jól összesütjük, majd belekeverjük a rizst és ha, az is átpirult, felöntjük 2 pohár vízzel. A levét ... tovább

Zöldséges-gombás penne

A felhevített olajban megpároljuk a finomra metélt hagymát. Rádobjuk a kis kockára vágott cukkínit, padlizsánt és a gombát. Összesütjük, majd rászórjuk a fűszereket és ráöntjük, a kézzel összetört, paradicsomkonzervet, a ... tovább

Zöldségfelfújt sajttal

A felhevített vajon megpezsgetjük a lisztet, majd a tejet hozzáöntve, folyamatosan kevergetve, sóval, borssal ízesítve, besamel mártássá főzzük. Közben a zöldségkeveréket forrásban lévő, sós vízben félpuhára főzzük. A ... tovább

Zöldségmártogatós aiolival

A fokhagymát összezúzzuk, majd a tojássárgájával és a fűszerekkel elkeverjük. A kétféle olajat cseppenként hozzákeverve majonézzé verjük. A csíkokra vágott zöldségekkel tálaljuk. Grillvacsora elé illő előétel. ... tovább

Zöldségnyárs

Az olajba keverjük a zöldfűszereket, a zúzott fokhagymát és a borsot. A felkarikázott cukkinit, a darabolt hagymát, paprikát és padlizsánt váltakozva nyársra húzzuk és az olajos pácba fektetjük. Egy óra múlva lecsöpögtetjük a ... tovább