Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zelleres, almás máj

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 0 perc
Munkaidő: 0 perc
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Belsőségekből 
Cimkék: Előételek, Húsételek, Reggeli, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Sült, Wok, Sós, Meleg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 adag sertésmáj 136 19.5 5.3 2.5 0 430
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
4 szál zellerszár 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 maréknyi aszalt paradicsom ? ? ? ? ? ?
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
2 evőkanál libazsír 897 0.5 99 0 0 107
1 csésze barna bulgur 0 12.3 1.3 75.9 18.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített libazsír felén lepirítjuk a félfőre vágott hagymát, hozzáadjuk a vékonyra szelt májat, majd a zúzott fokhagymával, a vékonyra szelt almával és zellerszárral, a fehérborral összesütve tálaljuk.
A barna bulgurt a kétannyi forró vízzel leöntve pihenni hagyjuk, majd ha a vizet felszívja, a paradicsomaszalványt apróra vágva elkeverjük benne és a máj mellé kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)