Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldborsóstészta sajttal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Böjt, Párolt, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 maréknyi reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
igény szerint húsalaplé ? ? ? ? ? ?
50 dkg fusili 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 maréknyi zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vaj olaj keveréken megpároljuk a finomra vágott hagymát. Belekeverjük a mirelit borsót és felengedésig pároljuk, hozzáadjuk a tésztát, sózzuk, borsozzuk és mindig, csak kevés alaplével felöntve puhára pároljuk. A rusztikusra vágott petrezselyemmel összeforgatva, reszelt sajttal meghintve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)