Zöldborsóstészta sajttal (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Timmy
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Böjt, Párolt, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 maréknyi reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
igény szerint húsalaplé ? ? ? ? ? ?
50 dkg fusili 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 maréknyi zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vaj olaj keveréken megpároljuk a finomra vágott hagymát. Belekeverjük a mirelit borsót és felengedésig pároljuk, hozzáadjuk a tésztát, sózzuk, borsozzuk és mindig, csak kevés alaplével felöntve puhára pároljuk. A rusztikusra vágott petrezselyemmel összeforgatva, reszelt sajttal meghintve tálaljuk.