Az almát héjastul lereszeljük, a fahéjjal, citromhéjjal és a cukor felével elkeverjük. Egy órát állni hagyjuk. Jól kicsavarjuk, majd félre tesszük. Közben a langyos tejet, az élesztőt és kevés cukrot felfuttatunk, majd a liszttel, ... tovább
A borjúcombot szeletekre vágjuk és gyengéden megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk és a felforrósított olajban, mindkét oldalukat pirosra sütjük. Félretesszük és melegen tartjuk. A borba dobjuk a két rúd fahéjat és a félbe vágott ... tovább
A beáztatott cserépedénybe terítjük a káposztát, majd rászórjuk a szilvát és a negyedelt almát. Beborítjuk a szeletelt kolbásszal és a sóval, borssal meghintett oldalassal. Hideg sütőbe tesszük és 150 fokra állítva a sütőt, 4 ... tovább
Az almát héjastul lereszeljük, a durvára vágott diót, és a fűszereket, csipet sóval, hozzákeverjük. 5 deka cukorral összeforgatjuk és pihentetjük. A sütés előtt kicsavarjuk.
A lisztet, a 3 tojást, a sütőport,a kakaót, a ... tovább
A fél órára beáztatott lencsét, puhára főzzük a babérlevéllel, sóval, borssal és reszelt citromhéjjal ízesített vízben. Lecsepegtetve, hűlni hagyjuk. Az almát és a megtisztított hagymát lereszeljük, majd kevés sóval a citrom ... tovább
A marhacombot, esetleg tarján vágjuk centis kockákra. A liszttel a sóval és a borssal elkeverjük, majd apránként a felhevített olajban aranybarnára sütjük. Cserépedénybe tesszük, majd a borral és az alaplé felével felöntve 120 ... tovább
A citrom és a narancs héját fazékba reszeljük. Beledobjuk, az egy fej, keresztben, félbe vágott fokhagymát, a szemes borsot és a szárított fűszereket. A 3-4 csontnyi darabokra vágott oldalast is az edénybe tesszük, majd leöntjük, ... tovább
A csirkemellet kicsontozzuk, majd lapjában bevágjuk és nagyobb szeletté verjük, két fólia között. A kockára vágott ananászt és a sajtot összekeverjük és a csirkemellszeletekbe töltjük. Roláddá tekerjük és a bacon szeletekbe ... tovább
A sütőtököt kockára vágjuk és műanyag zacskóba rakjuk, a zacskóba szórjuk a finomra vágott chilit, a fűszereket és beleöntjük az olajat is. A száját jól befogva, addig forgatjuk, amíg a hozzávalók egyenletesen eloszlanak a ... tovább
A szárazbabot és a csülköt, előző este, külön-külön hideg vízben beáztatjuk. Másnap a csülköt friss vízben puhára főzzük. A szárazbabot bezöldségelve, friss vízzel felöntve, megfűszerezve, félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a ... tovább