A tésztát előírás szerint megfőzzük és hűlni hagyjuk. A sonkát, a paradicsompaprikát és a csemegeuborkát körömnyi darabokra vágjuk, a bazsalikomleveleket és a piros chilipaprikát apróra metéljük. A chilit ízlés szerint előbb ... tovább
A hozzávalókat, a garnéla kivételével tegyük botmixer poharába, majd keverjük sima péppé. A megtisztított garnélákat keverjük össze a páccal és tegyük hűtőbe, egy jó órára. A garnélákat, mérettől függően, ... tovább
A sertéshúst vékony szeletekre vágjuk és összeforgatjuk a sherryvel, a szójaszósszal, a zúzott fokhagymával, a keményítővel, majd óvatosan sózzuk és borsozzuk. Hűtőben fél órát pihentetjük. Lecsepegtetjük és 3 evőkanál ... tovább
A megtisztított és feldarabolt epret serpenyőbe szórjuk és meghintjük a cukorral. Összefőzzük és kissé beforraljuk a levét. Végül áttörjük. A tojássárgájákat elkeverjük a tejjel és a mézzel. Kis lángon, kevergetve ... tovább
A sózatlan, héjmentes pisztáciát szárazon pirítsuk meg és vágjuk durvára. Tegyük félre. Kevés vízben főzzük fel a narancsok és a lime héját. Keverjük bele a citrusok kicsavart levét és a cukrot. Végül, gőz felett keverjük ... tovább
A húsokat a fűszerekkel kétszer ledaráljuk, majd jól összegyúrjuk. Némi pihentetés után tenyérnyi szeletekké formáljuk, megolajozott grillrácson, mindkét oldalát pirosra sütjük.
Az ajvár és a kockára vágott hagyma nem ... tovább
A megtisztított angolnát ujjnyi darabokra vágjuk és a sóval, borssal és mustárral ízesített olajba forgatjuk. Egy bő órát hagyjuk állni. Közben a póréhagymát sós vízben 5 percig főzzük, majd kétujjnyi darabokra vágva ... tovább
A csirkemellet kifilézzük, majd kis darabokra vágjuk. Az olajjal és a fűszerekkel, elkeverjük, majd 20 percig állni hagyjuk. Felhevített serpenyőben aranybarnára sütjük. Hűlni hagyjuk és a feldarabolt zöldségekkel, az ecettel, ... tovább
Fazékban vizet forralunk és beledobjuk a vöröshagymát, a fokhagymát és a babérlevelet. Megsózzuk és beletesszük a nyúlcombokat. Takarékon, lefedve főzzük 10 percig, majd a lángot eloltva, a lében, hagyjuk kihűlni a húst. ... tovább
Egy deci langyos vízben keverjük el a cukrot és az elmorzsolt élesztőt, majd kanálnyi liszttel elkeverve futtassuk fel. Gyúrjuk össze a maradék liszttel, sóval és pihentessük húsz percig. Dagasszuk bele az olajat és a ... tovább