Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Meleg nyári napokra
(701 db)

Grillezett tintahal

A tintahalat kívül-belül tisztítsuk meg. Az olívaolajba szórjuk bele a fűszereket, csavarjuk bele egy citrom levét, majd sóval borssal ízesítve öntsük a tintahalra, a pácot a tintahalak belsejébe is kenjük bele. Bő órát hagyjuk ... tovább

Grillezett tonhal provanszi fekete vajjal

8 evőkanál tapenade-ot elkeverünk a fűszerkeverékkel és tálalásig behűtjük. A tonhalat vastag szeletekre vágjuk, borsozzuk, az egyik citrom levével megcsepegtetve, 20 percre félretesszük. olívaolajjal megkenve, közepes magasságra ... tovább

Grilltarja burgonyapürével és majonézes lilahagymával

A fűszereket , a só kivételével porrá törjük. Az olajjal elkeverjük és a tenyerünkkel kinyomkodott tarjaszeletekre kenjük. 3-4 órát, de lehet egy éjszakán át, a hűtőben pácoljuk. Szobahőmérsékletőre engedjük, majd közepes ... tovább

Gyömbéres alma salsa

A meghámozott almát és vöröshagymát finomra vágjuk, majd rácsavarjuk a citrom levét.Hozzákeverjük a lereszelt friss gyömbért és a citrom héját. Sózzuk, borsozzuk, majd jól lehűtve tálaljuk. Grillezett baromfi mellé adhatjuk. ... tovább

Gyömbéres tea

A teafűből liternyi vízzel teát főzünk, hozzáadunk egy hüvelykujjnyi vékonyra szelt gyömbért és a lime lereszelt héját. Ha kissé lehűlt leszűrjük, majd belekeverjük a lime kicsavart levét és a mézet. Melegen síelés után ... tovább

Gyömbéres-chilis répafőzelék

A felhevített vaj-olaj keveréken a finomra vágott hagymát, a chilit, a reszelt gyömbért és a zúzott fokhagymát megpirítjuk. A felkarikázott répával összesütjük, majd a barnacukorral elkeverjük. Kevés vízzel felöntve, fedő alatt, ... tovább

Gyömbéres-görögdinnyés ceviche

A garnélát forró sós vízben fél perc alatt előfőzzük. Megtisztítjuk, ha kell és felkockázzuk. A dinnyét apróra vágjuk és a finomra metélt lilahagymával, a garnélával és a salátaöntettel átforgatjuk. A lime levét, a finomra ... tovább

Gyömbéres-tejfölös hús

A kicsontozott, lebőrözött húst kockára vágjuk és a fűszerekkel összeforgatjuk. Hűtőben egy órát állni hagyjuk. A felhevített olajon, kevergetve aranybarnára sütjük. Közben a sós vízben állni hagyott, kockaburgonyát ... tovább

Gyömbérkoktél

A hozzávalókat elkeverjük és jól behűtjük, közvetlenül fogyasztás előtt adjuk hozzá a gyömbéritalt. Jégkockával és citromfűlevélkével díszítve kínáljuk. ... tovább

Gyors, rakott karalábé

A párizsit és a karalábét kockára vágjuk. A felhevített olajban a párizsit átsütjük, majd lecsepegtetve félre tesszük. A sütőzsiradékban roppanósra pároljuk a karalábét, közben sózva, borsozva. Amíg puhul a tojást, a finomra ... tovább