Grillezett paradicsom
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
10 dkg
olívabogyó |
138 |
1.4 |
13.9 |
1.8 |
2.4 |
0 |
80 dkg
paradicsom |
22 |
1 |
0.2 |
4 |
1.8 |
0 |
5 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
2 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
15 dkg
galambbegysaláta |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 evőkanál
vörös balzsamecet |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 evőkanál
citromlé |
18 |
0.2 |
0 |
3.1 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
15 dkg
ricotta |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Melegítsük elő a grillsütőt. Mossuk meg és vágjuk kb. 1 centis karikákra a paradicsomokat. A megtisztított fokhagymákat vágjuk vékony szeletekre és tűzdeljük meg vele a paradicsomszeleteket. Tegyük grillrácsra a fokhagymás paradicsomokat és mindkét oldalát süssük 3-3 percig. Ha faszén felett sütjük tegyünk a rácsra alufóliát. A megmosott, megszárított salátát tépkedjük falatnyi darabokra és rendezzük el a tányérokon. Öntözzük meg a balzsamecetből, olívaolajból, citromléből készített, sóval, borssal ízesített öntetünkkel. A bagettet vágjuk apró kockákra és olívaolajon pirítsuk meg. Végül tegyük a paradicsomokat a salátaágyra, szórjuk rá a pirított kenyérkockákat és díszítsük néhány szem olívabogyóval. Salátánkat gazdagíthatjuk ricotta sajttal.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)