A langyos tejbe szórjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk, majd összegyúrjuk a liszttel, mokkáskanálnyi cukorral és egy deci tejfölben elkevert 2 egész tojással. Végül beledolgozzuk a felolvasztott, de nem forró ... tovább
A vajas tésztát gyúródeszkára tesszük és hagyjuk felengedni, majd, ha szükséges, kinyújtjuk és nagyobbacska csillagformával kiszaggatjuk. Egy kocka csokit helyezünk minden második csillagforma közepére. A csillagok széleit bekenjük ... tovább
A lisztet, a hideg vajat, a sót és a cukrot késes keverőben összedolgozzuk, majd a tolással és a mandulaaromával tésztává gyúrjuk. A tésztagombócot ketté osztjuk és az egyik felébe beledolgozzuk az ételfestéket. Hűtőben, ... tovább
2 evőkanál felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd rádobva a felkockázott pulykacombot és hozzáadva a fűszereket, a zúzott fokhagymát, mindig csak kevés vizet hozzáadva, fedő alatt, majdnem puhára ... tovább
A langyos tejben felfuttatott élesztőből a liszttel, evőkanálnyi sóval és az olajjal lágy tésztát gyúrunk. Négy cipót csinálunk, és a cipókat gáztepsi nagyságúra nyújtjuk. A lapokat megkenjük a következő krémmel: 3 ... tovább
A tojásokat sós vízben keményre főzzük, hideg vízzel leöblítjük és a héjukat eltávolítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd hosszában kettévágjuk és a sárgájukat eltávolítjuk. A tojássárgákat a vajjal, a mustárral, a ... tovább
Vajazzuk ki a muffinformát vagy béleljük ki papirkapszlival. Melegítsük be a sütőt 180 fokra, lehetőleg nem légkeverésesre, mire összekeverjük a tésztát, jó is lesz.
Az olajat a cukorral robotgéppel keverjük ki. Ezután keverjük ... tovább
A tejszínt felforraljuk, hozzáadjuk a darabokra tördelt, magas kakaótartalmú csokoládét, a mézet és a kávéport. Egyneműre keverjük. Félgömbölyű szilikonformába kanalazzuk, majd megdermesztjük. Két-két félgömböt ... tovább
A vajat habosra keverjük először a porcukorral, majd a sóval, a vaníliával és a tojásokkal. Hozzágyúrjuk a lisztet. Késfok vastagságúra nyújtjuk, különböző formákkal kiszúrjuk. A leeső darabokat gyúrjuk össze és ismét ... tovább
A diódarálón ledarált kekszhez hozzáadunk 3 evőkanál kakaót és a porcukrot. Majd fokozatosan hozzáadjuk a kávét és a rumot. Keményre gyúrjuk. Porcukorral meghintett munkalapon centi vastagra kinyújtjuk. Pohárral, akkora darabokra ... tovább