A csirkemellet bezöldségelve, fűszerezve, puhára főzzük. Kicsontozzuk és a zöldségekkel együtt kis kockára vágjuk. A marinált paradicsomot, az uborkát és a az almát hozzádaraboljuk. A kemény tojást finomra vágjuk, a saláta ... tovább
A csokit apróra törjük.
A többi alapanyagot össze keverjük.
Vizes kézzel gombócokat formáljunk és helyezzük őket sütőpapírra, majd lapítsuk szét a golyókat.
Szórjuk rájuk a csokit( nem kötelező csokit használni, lehet pl.: ... tovább
A csokoládét törjük össze, a vajat forgácsoljuk darabokra, és gőz fölött olvasszuk meg. Tegyük félre amíg kihűl. A cukrot, sót, vaníliát keverjük a hideg csokoládémasszához és egyenként keverjük bele a tojásokat. ... tovább
Egy fazékba beleöntjük a tejet, cukrot, a kakaót, a margarint, majd addig melegítjük, míg a margarin teljesen megolvad. Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a mazsolát, az apróra vágott diót és a rumaromát, majd belekeverjük, az ... tovább
Tíz deka diót megdarálunk és a liszttel, a sütőporral és a sóval összeszitáljuk, majd a vajjal és a tojással gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán 3-5 mm vastagságúra kinyújtjuk és nem túl nagy szíveket ... tovább
A lisztet, a sütőport és a kakaót összeszitáljuk a sóval. A porcukrot, a vaníliás cukrot, a vajat és a tojásokat habosra keverjük. A két elegyet összeforgatjuk és annyi tejet adjunk hozzá, hogy lágy masszát kapjunk.
Muffin ... tovább
Az étcsokoládét, kis időre, tegyük mélyhűtőbe, majd reszeljük le. Keverjük össze a megdarált keksszel, a mogyorókrémmel és a tojásfehérjével, gyúrjuk egynemű masszává. Formáljunk belőle diónyi golyókat és ezeket, tetszés ... tovább
A narancsok héját lereszeljük, majd a húsukat kifilézzük és kis darabokra vágjuk. A tojásokat a cukorral és a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mogyorókrémet, a narancsdarabokról lecsöpögő levet és ezzel is ... tovább
A porcukrot keverjük fehéredésig a tojások sárgájával. Adjuk hozzá az olvasztott csokoládét, majd apránként a lisztet. Verjük laza habbá a megmaradt tojásfehérjét és fogassuk bele a csokoládés tésztába. 180 fokon süssük kb ... tovább
A felforralt tejszínhez 40 dkg csokoládé kell, melyet vegyesen használjunk. Tördeljük a tejszínbe és hagyjuk összeforrni. Ízesítsük vaníliával ízlésünk szerint. Friss gyümölcsöket, epret, banánt, barackot, mézeskalácsot ... tovább