Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Teaparti
(516 db)

Tepertős stangli

A tészta hozzávalóit kemény tésztává gyúrjuk. Kezdetben ne adjuk hozzá az összes tejfölt, hogy be tudjuk állítani a tészta keménységét. Ha elkészültünk, nyújtsuk ki a tésztát és kenjük rá a megdarált tepertőt, majd ... tovább

Tepsiben sült burgonya

Pár krumplira lesz szükség, amennyit el szeretnénk fogyasztani. Ezeket alaposan mossuk meg, így nem kell meghámozni, majd körülbelül 1 cm vastagságúra szeleteljük fel. Ezután pár percre áztassuk be vízbe, majd utána papírtörlővel ... tovább

Tócsni, snidlinggel

A burgonyát meghámozzuk és almareszelőn lereszeljük. Hozzákeverjük a felvert tojásokat, a lisztet, az apróra vágott 1 csokor metélőhagymát, a sót és a borsot. Ha a massza nem elég sűrű, még lisztet adhatunk hozzá. Evőkanállal ... tovább

Tojáskrémmel töltött zalahús

A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, majd a fűszerekkel, a vajjal és a tejföllel együtt botmixerrel krémesítjük. Habzsákba tesszük és csíkot nyomunk a krémből a felvágottra, majd feltekerjük. A tekercsek tetejére, a ... tovább

Tojással töltött gomba

A gombát kicsumázzuk, a tönköt félretesszük és másra használjuk el. Liternyi vizet forralunk, majd az ecettel, sóval, borssal és a babérlevéllel ízesítjük. A gombafejeket egy percig főzzük benne, majd kivéve lecsepegtetjük. A ... tovább

Tojássaláta

8 tojást keményre főzünk, megtisztítjuk és karikára szeljük. Két tojássárgájából, a fűszerekkel ízesítve, a két deci olajból majonézt készítünk. A tejföllel lazítjuk, a finomra vágott hagymát, a tojást és a metélt ... tovább

Töki pompos

A langyos vízben a cukor és némi liszt hozzáadásával felfuttatjuk az élesztőt, majd a maradék lisztet, a sót és az olajat hozzákeverve rugalmas tésztát gyúrunk. Tiszta konyharuhával letakarva meleg helyen, háromnegyed óra alatt ... tovább

Tökmagos kifli

Egy deci meglangyosított tejben a cukorral és evőkanálnyi liszttel elkeverve felfuttatom az élesztőt. Két evőkanálnyi tejet félreteszek, a többit a lisztkupac közepébe öntöm, az élesztős keverékkel, a tökmagolajjal, a sóval és a ... tovább

Tökmagos pogácsa

A tökmagot szárazon megpirítjuk, majd a harmadát félre tesszük. A többit durvára törjük. Fél deci vízben a cukorral és egy evőkanál liszttel felfuttatjuk az élesztőt. Tálba öntjük, majd a sót, a lisztet, a morzsolt vajat, egy ... tovább

Tökös-mákos rétes

A lereszelt sütőtököt, a darált mákot és a többi hozzávalót kevergetve felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. ... tovább