A sót és a lisztet összeszitáljuk, majd a vajjal, a darált mákkal és a cukorral gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Egy tojással és a tejföllel tésztává gyúrjuk. Fóliába tekerve, egy órára tegyük hideg helyre. Lisztezett deszkán ... tovább
A tejet forraljuk fel és kevergetve oldjuk fel benne a cukrot és a sót, majd adjuk hozzá a mákot és a citrushéjakat. Hagyjuk kihűlni, ha a töltelék túl híg lenne, kevés zsemlemorzsát keverhetünk hozzá.
Az egyik réteslapot enyhén ... tovább
A tojás fehérjét kemény habbá verjük.
A sárgáját kikeverjük a cukorral, és a vajjal.
Hozzá keverjük a mákot, a citrom reszelt héját, a csipetnyi sót, majd lazán bele keverjük, a habbá vert, tojás fehérjét.
A sütőpapírral ... tovább
A hússzeleteket tenyerünkkel kissé megütögetjük, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. A felhevített vajon mindkét oldalukat 3-3 percig sütjük. Mellédobjuk a kimagozott, félbevágott aszalt szilvát és ráöntjük a bort. Fahéjjal ... tovább
A bőrös malackarajt, bőrös részével lefelé egy percig forró vízbe fektetjük. A bőr kifehéredik és jól vághatóvá válik. Szeletnyi vastagságban keresztben és hosszában bevagdossuk. A tepsibe tesszük a félfőre vágott hagymát, ... tovább
A málnát, a tejfölt és a mascarponét keverjük el a cukorral. A beáztatott zselatinlapokat, fél deci forró vízben oldjuk fel és keverjük a málnás masszához. Forgassuk hozzá, a csipet sóval, kemény habbá vert tojásfehérjét és ... tovább
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat és ezzel is jól kikeverjük. Részletekben, felváltva beleforgatjuk a liszt-keményítő keveréket és a sóval kemény habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral ... tovább
A hozzávalókból, némi vízzel, gyúrj sima tésztát. Ne legyen se túl kemény se túl lágy. Kicsit hagyd pihenni. Osszad 6 egyforma részre, dolgozd kis, sima gombócokká és nyújtsd egyforma körökre. 15 dkg zsírt keverj 3-4 kanál ... tovább
A húst megmossuk, szárazra itatjuk, lehártyázzuk és ujjnyi szeletekre vágjuk. Tenyérrel gyengéden megütögetjük.
Sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe és tojásba forgatjuk, végül a mandulalapocskákba hempergetjük, melyet kissé rá is ... tovább
Mossuk meg és magozzuk ki a meggyet. A zsemlemorzsát, a megdarált mandulát és a cukrot keverjük össze és forgassuk össze a lecsepegtetett meggyel. Nedvesítsünk be egy tiszta konyharuhát és terítsük rá az első réteslapot. Vékonyan ... tovább